Kvalitetsindikatorer i lægelig videreuddannelse

Rapporten om kvalitetssikring i den lægelig videreuddannelse på Aalborg Universitetshospital 2018 er udgivet og tilgængelig online.

Kvalitetsindikatorerne omfatter evaluer.dk, inspektorrapporter og succesratio for 3-timersmødernes initiativer. Uddannelsesorganiseringen samt medicinsk pædagogiske kompetencer hos speciallæger er vigtige forudsætninger for succes. Derfor inkluderer rapporten overordnet uddannelsesorganisering, status på speciallæger med opdateret vejlederkursus - samt oversigt over 360-facilitatorer og antal rapporter, de har forbrugt.

Hospitalets kerneopgaver

Handleplan 2019 definerer tre kerneopgaver for Aalborg Universitetshospital:

  • Alle patienter får et sammenhængende, sikkert og effektivt forløb med høj faglig kvalitet.
  • Forskning, udvikling og innovation, så vi også fremadrettet kan levere det bedste til patienterne.
  • Uddannelse af morgendagens medarbejdere.

Lægelig videreuddannelse foregår som en integreret del af det kliniske arbejde og er derfor afhængig af, at der til stadighed arbejdes på at skabe så gode rammer som muligt. Dette er af stor betydning både for uddannelsen og patientbehandlingen.

Handleplanen og lægelig videreuddannelse

Det samlede indtryk fra kvalitetssikringsrapporten giver anledning til at arbejde videre med 3 områder. For det første bør vi i 2019 arbejde videre med at opnå et større læringsudbytte ved konferencer. Konferencerne har et stort læringspotentiale, idet de udgør et krydspunkt mellem uddannelseslæger og speciallæger.

For det andet er det fortsat en målsætning, at alle speciallæger skal have et vejlederkursus, der sikrer opdateret viden om den lægelige videreuddannelse og medicinsk pædagogisk kompetence. Afdelingerne opfordres til at have fokus på at få de sidste med. For det tredje skal afdelingerne understøttes i systematisk at få afholdt 360-samtalerne.

Desuden skal der frem mod NAU afprøves nye måder at optimere læring og uddannelse i nye fysiske rammer, bla. via NAU Fellow projekter.

Fastholdelse af gode resultater

Foruden fokus på udvikling skal vi huske at fastholde de gode resultater, som allerede er skabt i afdelingerne, fx de flotte evalueringer i evaluer.dk og de overordnet gode inspektorvurderinger.

Læs rapporten

Find rapporten her på Lægers Uddannelsesforum under det Postgraduate Uddannelsesudvalg.

Opdateret