Webinarer - nu også en DSMU-aktivitet!

I maj og juni måned arrangerer Dansk Selskab for Medicinsk Uddannelse (DSMU) for første gang et nyt uddannelsestilbud i form af webinarer.

Formen vil være et oplæg på max. 30 minutter med efterfølgende spørgsmål til oplægsholderen og rig mulighed for diskussion mellem alle deltagere.

Webinarerne styres af Rune Dall Jensen, ph.d., adjunkt, Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet - medlem af DSMU’s bestyrelse.
Det er gratis medlemmer at deltage.

 

Tirsdag 11. maj 2021 kl. 16.00-17.15 - online

"Kommunikation i klinikken" med lektor, ph.d. Jane Ege Møller, Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet

Kommunikation har længe været på dagsordenen i uddannelsen af yngre læger. Det er dog en af de områder, hvor det kan være svært at operationalisere begrebet, så det kan trænes
og oplæres på en brugbar og effektiv måde.

I dette webinar vil Jane Ege Møller fortælle om forskningen i kommunikation og give konkrete eksempler på, hvordan kommunikationen i klinikken kan forbedres.

Klik her for tilmelding senest 9. maj 2021

 

Tirsdag 25. maj 2021 kl. 16.00 -17.15 - online

"Sammenhæng mellem kursus og klinik – barrierer og muligheder" med Sigurd Beier Sloth, ph.d.-studerende ved Centre for Educational Development, Aarhus Universitet

Kirurgisk færdigheds- og simulationstræning fremmer deltagernes evner og kompetencer på operationsstuen. I Danmark har vi derfor et stort fokus på at få uddannelseslæger på disse træningskurser og der findes unikke muligheder for deltagelse i avanceret træning allerede tidligt i yngre lægers videreuddannelse.

Men er vi gode nok til at sikre sammenhæng mellem kursusbaseret træning og klinisk oplæring? Er vi gode nok til at udnytte det læringsvindue som opstår i umiddelbar forlængelse af kursusdeltagelse? Disse spørgsmål stiller Sigurd i sin forskning og diskuterer dem op imod teorier om transfer af træning.

Sigurd gennemfører aktuelt et forskningsprojekt der undersøger hvordan træningsdesign, -kontekst og facilitering kan understøtte selvreguleret læring og transfer af træning indenfor kikkertkirurgi.

Klik her for tilmelding senest 23. maj 2021

Se flere webinarer på dsmu.dk

 

Sæt kryds i kalenderen til øvrige DSMU-arrangementer:

 

  • Årsmøde torsdag 18. november 2021 i Aarhus
    Programmet for DSMU Årsmøde 2021 er næsten klar. Vi glæder os til at sætte fokus på arbejdspladsbaseret læring & kultur på arbejdspladsen, afvikle postersession
    og et symposium med titlen "Udviklingen af den lægelige videreuddannelse i Danmark i et 10 års perspektiv"

 

  • Masterclass 18.-19. november 2021 i Aarhus
    Emnet for DSMU masterclass er "Hvordan skabes de bedst mulige læringsbetingelser i et klinikophold og i et samspil med den lægelige videreuddannelse –
    hvad skal der til for at lykkes anno 2021?"

    Som lovet vil medlemmer, der havde en plads på den aflyste masterclass i 2020, blive tilbudt en plads først, og herefter åbnes for tilmelding medio juni.

Se mere på DSMU.dk

Opdateret