Rift om lægeuddannelsespladser i Thisted

Det tog kun et par dage, så var samtlige lægeuddannelsespladser på Aalborg Universitetshospital, Thisted, revet væk.

Når nyuddannede læger forlader universitetet for at påbegynde deres videreuddannelse, sker der i form af den etårige KBU (Klinisk Basis Uddannelse), og den er populær at tage på Aalborg Universitetshospital, Thisted.

Ganske få dage gik der, så var de otte pladser med uddannelsesstart næste forår besat, og filialen i Thisted var dermed en af de første i landet, der måtte lukke for flere ansøgere.

Jens Juul er uddannelsesansvarlig overlæge i Thisted. Han glæder sig over den store interesse, og han har et bud på succesen.

- Den kan ganske kortfattet tilskrives, at afdelingen har et godt uddannelsesmiljø, hvor ingen læger – hverken yngre eller senior læger - er i tvivl om, at uddannelse prioriteres ikke blot på papiret, men også reelt i den daglige kliniske hverdag.

Ifølge Jens Juul er det også vigtigt, at der i uddannelsesmiljøet indgår komponenter, som vægtes højt af læger i uddannelsesstillinger. Han peger særligt på fire vigtige faktorer:

  1. Synlig uddannelsesansvarlig overlæge, som varetager opgaven seriøst og konstant stimulerer KBU-læger til at være aktive medspillere i deres uddannelse og ikke blot passive modtagere af uddannelse.

  2. KBU-læger inkluderes i det lægefaglige fællesskab fra første dag.

  3. Daglig formaliseret undervisning samt ad hoc klinisk undervisning.  Der skal i dagligdagen sikres en passende produktionsmode i forhold til klinisk undervisning. Hvis produktionsmode tager over i forhold til den kliniske undervisning, supervision samt feedback vil det umiddelbart få negative konsekvenser for uddannelsesmiljøet.

  4. Afdelingen har en lægebemanding døgnet rundt, som sikrer, at der under normale omstændigheder er en let og uhindret adgang til supervision, vejledning og feedback.

Opdateret