Tove Nilsson Prisen 2014 er uddelt til to lægelige ildsjæle

Overlæge Ilse Christiansen, Hæmatologisk Afdeling og afsnitsledende overlæge Henrik Krarup, Afsnit for Molekylær Diagnostik er modtagere af hhv. uddannelses- og forskerprisen.

Tove Nilson prisen 2014

Forhenværende cheflæge Tove Nilsson flankeret af overlæge Henrik Krarup, modtager af forskerprisen og Ilse Christiansen, modtager af uddannelsesprisen. Tove Nilsson Prisen er på 25.000 kr. og gives til lægelige ildsjæle som gør en ekstraordinær indsats inden for forskning og uddannelse. Fotograf: Lene Pedersen, Foto/AV, Aalborg Universitetshospital.

Tove Nilsson Prisen gives for at påskønne og anerkende de lægelige ildsjæle, som gør en ekstraordinær indsats inden for forskning og uddannelse, og som med ideer, initiativer og innovative tankegange er med til at sætte Aalborg Universitetshospital på det nationale og internationale landkort.


Uddannelsesprisen 
Ilse Christiansen er uddannelses- og specialeansvarlig overlæge på Hæmatologisk Afdeling. Hun har i mange år udvist et stort engagement i lægers videreuddannelse på Aalborg Universitetshospital samt regionalt og nationalt. Ilse Christiansen er dr. med og har blandt andet en masteruddannelse inden for læreprocesser med speciale i postgraduat lægelig uddannelse. 

Forskerprisen
Henrik Krarup er afsnitsledende overlæge på afsnit for Molekylær Diagnostik. Hans forskning er målrettet hepatitis, cancergenetik og risikovurdering. Han er anerkendt både nationalt og internationalt som forsker inden for disse områder. Han har en ph.d. og har publiceret flere end 120 såkaldt peer reviewed (forskerbedømte) artikler.

Yderligere informationer
• Tove Nilsson Prisen blev indstiftet den 10. juni 2010 i forbindelse med, at Tove Nilsson fratrådte stillingen som cheflæge.

• Prisen uddeles en gang årligt til en eller flere læger på Aalborg Universitetshospital.

• Prisen er på 25.000 kr. og gives til dygtiggørelse inden for forsknings- og uddannelsesområderne.

• Tove Nilsson Prisen er etableret af Overlægerådet ved Aalborg Universitetshospital med støtte fra Det Obelske Familiefond og uddeles af fondsbestyrelsen.

• Fondsbestyrelsen består af forhenværende cheflæge Tove Nilsson, postgraduat klinisk lektor, overlæge Susanne Nøhr, professor, overlæge Ole Thorlacius-Ussing, overlæge Ulrik Tage-Jensen samt postgraduat lektor, overlæge Karen Lindorff-Larsen.
  

Opdateret