Fornem hæder til kræftforsker

Overlæge, dr. med. ved Hæmatologisk speciale, Tarec Christoffer El-Galaly, modtager Kræftens Bekæmpelses Juniorforskerpris 2017. Han får prisen samt 75.000 kr. for at gøre en særlig indsats inden for dansk kræftforskning.

Tarec Christoffer El-Galaly har gennem et omfattende klinisk forskningsarbejde med store patientmaterialer, dels fra Danmark og dels i internationalt samarbejde, arbejdet med at afklare, hvordan funktionel billeddannelse med PET-scanning  kan anvendes til forbedring af stadieinddeling, behandling og efterkontrol af patienter med lymfekræft (malignt lymfom).

Han har vundet international anerkendelse for sin forskning, som har bidraget til at ændre på den måde, hvorpå patienter med lymfekræft i dag behandles.

Netop arbejdet for at tilbyde de bedste behandlinger til patienterne, er den største drivkraft for den nyudnævnte prismodtager:

– Det er en stor motivation for mig at vise, hvordan vi kan få den optimale viden ud af de undersøgelser, vi foretager. På den måde sparer vi patienterne for unødvendige undersøgelser, vi får så meget viden som muligt og kan dermed give den bedste behandling, siger Tarec Christoffer El-Galaly til Kræftens Bekæmpelses hjemmeside.

Se Tarec fortælle om prisen herunder. Videoen er produceret af Kræftens Bekæmpelse:

​Foruden Tarec Christoffer El-Galaly modtager også Marco Donia, speciallæge i medicinsk onkologi ved Onkologisk Afdeling og Center for Cancer ImmunTerapi på Herlev Hospital Kræftens Bekæmpelses Juniorforskerpris.

Hans forskning er især rettet mod den type af immunterapi, hvor man aktiverer T-celler – en del af kroppens immunforsvar – til at bekæmpe kræft.

Juniorforskerpriserne har været uddelt siden 1995 og tildeles forskere under 40 år, som har gjort en særlig indsats inden for dansk kræftforskning.

Opdateret