Nye afdelings- og afsnitsledelser

Pr. 1. marts er Michael B. Petersen er ny ledende overlæge i Klinisk Genetisk Afdeling. Henrik Calum er samme dag begyndt i sin nye stilling som specialeansvarlig overlæge og leder af Infektionshygiejnen.

Michael B. Petersen er ph.d., dr.med. og speciallæge i Klinisk Genetik. Han kommer fra en stilling som overlæge på Department of Genetics, Institute of Child Health i Athen, hvor han har været siden 1993. 

Michael B. Petersen er uddannet cand. med. fra Københavns Universitet og dimitterede i 1983. I 1997 blev han speciallæge i Klinisk Genetik. Endvidere blev han i 1992 ph.d. (1992) og dr.med. i 1996fra Københavns Universitet på afhandlinger om genetisk koblings-analyse af det humane kromosom 21 og oprindelsen af det ekstra kromosom i trisomi 21 (Downs syndrom). Michael B. Petersen havde et postdoc Fulbright Fellowship i molekylær genetik på Center for Medical Genetics, Johns Hopkins University School of Medicine, Baltimore, USA, 1988-1990. 

Hans største forskningsinteresser har været opståelsesmekanismer af kromosom-sygdomme, men han har i de senere år koncentreret sig om genetik ved døvhed og blindhed. Han har publiceret mere end 170 artikler i internationale genetik-tidsskrifter, og han er medlem af Editorial Board af fire internationale genetiske tidsskrifter. 

I 2004 blev han udnævnt som Distinguished Visiting Professor på “Iuliu Hatieganu” University of Medicine and Pharmacy, Cluj-Napoca, Rumænien. 

Første specialeansvarlige overlæge i Infektionshygiejnen

44-årige Henrik Calum kommer fra en stilling som 1. reservelæge på Hvidovre Hospitals Klinisk Mikrobiologiske Afdeling. Han har tidligere været ansat på Rigshospitalet i flere omgange, og har desuden arbejdet som læge på Statens Serum Institut fra 2008-2009. 

Henrik Calum er uddannet cand. med. fra Københavns Universitet i 1999. Han er ph.d. fra 2008 på en afhandling om brandsår og infektioner i disse. 

Henrik Calum er den første specialeansvarlige overlæge og faglige leder for Infektionshygiejnen. Tidligere har den ledende overlæge i Klinisk Mikrobiologisk Afdeling også været daglig leder i afsnittet. 

Infektionshygiejnen er et afsnit under Klinisk Mikrobiologisk Afdeling på Aalborg Sygehus, men har regionsfunktion. Afsnittet udgøres af en ledende overlæge, to sekretariatsmedarbejdere, og otte hygiejnesygeplejersker. Deres arbejdsområde dækker alle sygehuse, sektorer, døgn- og daginstitutioner samt Psykiatrien i Region Nordjylland.

Opdateret