Hæderslegat til nyreprofessor

Professor og overlæge dr. med. ved Nyremedicinsk Afdeling, Aalborg Universitetshospital og Klinisk Institut, Aalborg Universitet, Jeppe Hagstrup Christensen modtog fredag den 8. maj årets Mommsen-legat for sin forskning i nyrernes funktion.

”Jytte Mommsen Født Køblers Legat Til Fremme Af Den Lægevidensk. Forskning Af Nyresygdomme” er en hæderspris, der ikke kan ansøges. Den uddeles af nyrelæger ved Dansk Nefrologisk Selskabs årsmøder, og gives for en særlig forskningsindsats inden for årsager til og behandling af nyresygdomme.

Jeppe Hagstrup Christensen har en solid videnskabelig produktion specielt inden for de kliniske effekter af omega-3-fedtsyrer og er forfatter eller medforfatter til mere end 125 videnskabelige artikler eller kapitler i bøger. Han er desuden sagkyndig i Retslægerådet. 

Han har i mange år været en del af tværfagligt forskningsmiljø, der undersøger effekter af n-3 fedtsyrer (fiskeolie). Han har implementeret en metode til måling af n-3 fedtsyrers effekt på det autonome nervesystem, som har medført banebrydende resultater, der siden har været med til at danne officielle anbefalinger for indtagelse af n-3 fedtsyrer.

Hans nuværende forskning fokuserer blandt andet på de alvorlige hjertekarsygdomme, som rammer patienter med kronisk nyresygdom og fiskeolies gavnlige virkning på disse.

Opdateret