Aalborg Universitetshospital har fået endelig kvalitetskarakter

De nordjyske sygehuse og Psykiatrien er nu alle endeligt godkendt i forhold til Den Danske Kvalitetsmodel. Alle er akkrediteret.

Det er anden gang, de nordjyske sygehuse bliver akkrediteret eller med andre ord godkendt i forhold til Den Danske Kvalitetsmodel (DDKM), og som for tre år siden blev de nordjyske sygehuse som de første efter den nyeste udgave af DDKM grundigt undersøgt af Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet (IKAS). For sygehusene er det en form for eksamen, hvor de viser, at de kan leve op til de nationale standarder på sundhedsområdet. 

Alle sygehusene og Psykiatrien havde besøg af IKAS i løbet af efteråret. Drypvis i slutningen af 2013 og starten af 2014 fik alle sygehuse og Psykiatrien en tilbagemelding fra Akkrediteringsnævnet om, at de var midlertidigt akkrediteret. Det betød i praksis, at de var akkrediteret, men et genbesøg eller indsendelse af skriftlig dokumentation ville kunne ændre den endelige akkrediteringsstatus. 

Efter opfølgningen har alle nu fået deres endelige akkrediteringsstatus. Og både Aalborg Universitetshospital, Sygehus Thy-Mors og Psykiatrien er akkrediteret uden bemærkninger, mens Sygehus Vendsyssel og Sygehus Himmerland (fra 1. maj en del af Aalborg Universitetshospital) er akkrediteret med bemærkninger. 

For Sygehus Vendsyssel er det imidlertid kun med bemærkninger til to indikatorer af 450 undersøgte, og ingen af de to er patientsikkerhedskritiske. For Sygehus Himmerland er der kun tale om bemærkninger til en indikator, som heller ikke er patientsikkerhedskritisk. Det flotte resultat glæder regionsrådsformand, Ulla Astman. 

- Med det officielle kvalitetsstempel sætter vi en tyk streg under, at borgerne er i gode hænder, når de kommer i kontakt med det nordjyske sygehusvæsen. Medarbejderne leverer et solidt stykke arbejde med høj faglig kvalitet. Det har de alle god grund til at være stolte af. 

De endelige akkrediteringer kommer kort tid efter, at de nordjyske sygehuse og Psykiatrien har opnået flotte resultater i Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser, der måler tilfredsheden blandt patienterne. Her havde 97 % af de ambulante patienter og 93 % af de indlagte et godt eller meget godt indtryk af deres behandling på sygehusene.

- Kvalitet i behandlingen og patienttilfredshed går gerne hånd i hånd. Og jeg er sikker på, at det målrettede kvalitetsarbejde, som sygehusene og Psykiatrien lægger for dagen, har givet sig udslag i de flotte tilfredshedsresultater, siger Ulla Astman. 

Fakta om akkreditering

- Sygehus Himmerland, Sygehus Vendsyssel, Aalborg Universitetshospital, Sygehus Thy-Mors og Psykiatrien havde hen over efteråret besøg af undersøgelseshold fra IKAS

- Undersøgelsesholdene består af sundhedsfagligt personale fra andre af landets sygehuse, som undersøger, om sygehuset lever op til en række standarder defineret i Den Danske Kvalitetsmodel, hvor en standard fx er indført for i den sidste ende at skabe bedre og mere sammenhængende patientforløb

- På baggrund af besøget laver undersøgelsesholdet en rapport, som behandles i Akkrediteringsnævnet

- Akkrediteringsnævnet afgør derefter, hvilken akkrediteringsstatus sygehusene skal have, og om de overhovedet bliver akkrediteret

Opdateret