Australsk superstjerne kommer til Aalborg

Den 19. april holder Forskningsenhed for Klinisk Sygepleje temaeftereftermiddag om arbejdet med Fundamentals of Care. Blandt talerne er den australske pioner inden for feltet, Alison Kitson.

”Fundamentals of Care” (FoC) er et efterhånden temmelig fasttømret begreb på Aalborg Universitetshospital. FoC er en sygeplejefaglig begrebsramme, der giver et styrket fokus på den situationsorienterede og personcentrerede sygepleje, og som siden 2016 har været toneangivende for hospitalets arbejde med udvikling af den kliniske sygepleje.

- På temadagen ”The Fundamentals of Care Journey: Looking back & moving forward” prøver vi at vise en palet over de mange aktiviteter, som vi har arbejdet med på Aalborg UH, der på forskellig vis tager afsæt i Fundamentals of Care, fortæller professor Mette Grønkjær fra Forskningsenhed for Klinisk Sygepleje (FoKSy).

Australsk æresdoktor på talerlisten

Alison KitsonPå programmet for temadagen vil være en række oplæg, der belyser, hvordan Fundamentals of Care er blevet indarbejdet i såvel klinisk, ledelses-, uddannelses- og forskningsmæssig sammenhæng. 

Dagen indledes af den absolutte superstjerne inden for Fundamentals of Care, nemlig FoKSys mangeårige samarbejdspartner, Alison Kitson, der er professor og vice president and Executive Dean ved College of Nursing and Health Sciences på Flinders University i Australien.

Alison Kitson gæster Danmark i anledningen af, at hun netop er blevet indstillet til æresdoktor på AAU – en titel hun officielt udnævnes til ved AAU’s årsfest den 21. april.

- I Forskningsenhed for Klinisk Sygepleje har vi i mange år haft et meget givende samarbejde med Alison Kitson og Flinders University, hvor flere ph.d.-studerende og postdocs i klinisk sygepleje har været på gæsteforskerophold. At Alison Kitson nu bliver æresdoktor ved AAU er en anerkendelse, der cementerer betydningen af forskning i klinisk sygepleje. Vores mangeårige samarbejde med Alison Kitson og hendes kollegaer i Australien har været afgørende for implementeringen af Fundamentals of Care på Aalborg UH og betydet et stort løft af sygeplejeforskningen, siger Mette Grønkjær.

Program og tilmelding

Alle klinikere med interesse for Fundamentals of Care er velkomne til at deltage i temaeftermiddagen den 19. april, der afholdes i Medicinerhusets Auditorium fra 12.30-15.00. 

Se programmet og oplysninger om tilmelding på https://prod-aaudxp-cms-001-app.azurewebsites.net/media/wstlcixs/invitation-og-program-til-temadag-the-fundamentals-of-care-journey.pdf 

Opdateret