Talentpris til ung professor

Professor, dr. med. Tarec Christoffer El-Galaly, Hæmatologisk Afdeling har modtaget Svend Andersen Fondens Talentpris.

Professor Tarec Christoffer El-Galaly (tv.) og næstformand for Svend Andersen Fonden, Mads Heuckendorff. (Foto: AAU) 
Professor Tarec Christoffer El-Galaly (tv.) og næstformand for Svend Andersen Fonden, Mads Heuckendorff. (Foto: AAU)

Ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets nytårskur blev Svend Andersen Fondens priser til talentfulde yngre forskere og medicinstuderende uddelt. I år gik fondens Talentpris til overlæge, professor, dr. med. Tarec Christoffer El-Galaly fra Hæmatologisk Afdeling.

Tarec Christoffer El-Galaly er 38 år, og blev speciallæge i hæmatologi i efteråret 2014. I 2017 erhvervede han sin doktorgrad, og har gennem årene udført banebrydende forskning inden for klinisk kræftbehandling.

Hans kræftforskningsindsats har indtil videre særligt været fokuseret på anvendelse af moderne PET/CT billeddiagnostik ved maligne lymfomer, hvor han har fundet svar på flere betydningsfulde faglige spørgsmål, som alle har fået kliniske konsekvenser. Derudover har han haft fokus på efterkontrol af patienter med lymfekræft og bidraget med viden omkring værdien af rutinekontroller og rutineskanninger.

- Et forbillede for os alle

- Det er yderst velfortjent, at Svend Andersen Fondens talentpris i år er gået til Tarec. Han er en af de mest talentfulde kliniske forskere, vi har mødt. Tarec forsker ikke for forskningens skyld men løser relevante kliniske spørgsmål. Han er et forbillede for os alle, fortæller Marianne Tang Severinsen.

Som forskningsansvarlig overlæge ved Hæmatologisk Afdeling er hun den, der indstillede Tarec Christoffer El-Galaly til prisen.

- Tarec har en personlighed præget af høj arbejdsintensitet og et behagelig væsen. Det er medvirkende til, at han har opbygget et usædvanligt stort internationalt forskningsnetværk, samtidig med at han formår at igangsætte yngre kollegaer i lokale forskningsprojekter. Det sætter vi stor pris på, og vi var ikke i tvivl om, at han skulle indstilles til prisen, fortæller hun.

Svend Andersen Fondens Talentpris er på 50.000 kr. og tildeles efter indstilling fra en seniorforsker ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet. Prisen gives til et forskningstalent under 40 år. Priserne gives til unge, selvstændige forskere på post.doc/gruppeleder-niveau med en omfattende og original videnskabelig produktion inden for lægevidenskabelig forskning.

Opdateret