Forskningsophold i Cambridge giver ny viden om effekten af personlig medicin

Seniorbiostatistiker ved Hæmatologisk Afdeling og professor i bioinformatik og statistik ved Klinisk Institut, Martin Bøgsted er i øjeblikket på et to måneders forskningsophold på University of Cambridge. Her studerer han fejlpropagering i et meget anvendt workflow til udvikling af biomarkører.

På University of Cambridge arbejder Martin Bøgsted sammen med professor Silvia Richardson, MRC Biostatistics Unit, Department of Public Health og fellow ved Emmanuel College og professor Richard Samworth, Statistical Laboratory, Department of Pure Mathematics and Mathematical Statistics og fellow ved St. John’s college.  

- Indtil nu har vi påpeget, at resultaterne i mange store biomarkørstudier giver skævvredne resultater og undervurderer variationen. Men endnu vigtigere har vi og vores samarbejdspartnere i England og Danmark fundet en metode til at korrigere for disse unøjagtigheder, fortæller han.

Martin Bøgsted påpeger, at den nye viden giver anledning til, at biomarkørforskere verden over bør følge op på deres tidligere forskning, for at se om den stadig holder stik:

- Når resultaterne bliver publiceret, burde mange biomarkørforskere, med de nye metoder i hånden, genopfriske deres studier for at undersøge, om de har overset vigtig viden, siger han.

Opholdet på University of Cambridge er støttet af Region Nordjyllands Forskningsfond og Lundbeckfonden.

Martin Bøgsted sammen med Sylvia Richardson på vej til Fellows Dinner
Martin Bøgsted sammen med Sylvia Richardson på vej til Fellows Dinner. Sylvia Richardson er fellow ved Emmanuel College, som er stiftet I 1584 og som gennem tiden har haft mange berømte fellows, heriblandt Johh Wallis (1616-1703), som opfandt symbolet for uendelig og Frederick Gowland Hopkins (1861-1947), som i 1929 fik Nobelprisen i medicin for opdagelsen af vitaminerne. (Foto: Privat)

Opdateret