Hulda - Nytiltrådt ph.d.-studerende

Hulda Haraldsdóttir er nytiltrådt ph.d.-studerende på hæmatologisk afdeling på Aalborg Universitetshospital og forskningsKUBEN REPAIR.

Hulda Haraldsdóttir

Hun fik sin kandidatgrad i Biomedicin sommeren 2022, men har været tilknyttet hæmatologisk forskningsafsnit i snart tre år – først som sommerforskningsassistent, specialestuderende, videnskabelig assistent og nu som ph.d.-studerende.

Huldas Ph.d.-projekt fokuserer på at undersøge rollen af DNA skade reparations-systemet i både lymfeknudekræft og æggestokkræft. Baggrunden for projektet er, at defekter i reparationen af DNA-skader menes at være involveret i udvikling og resistans af mange kræfttyper, men funktionen af de enkelte DNA skade reparations komponenter er stadigvæk ikke fuldt afsløret. Projektet har til formål at afsløre nye gener, der er relateret til DNA skade reparationen, og som kan prædisponere for udvikling af henholdsvis lymfeknude- og æggestokkræft samt være meget betydningsfulde for kræftbehandlingsresponsen. Identificering og funktionel undersøgelse af disse genetiske varianter kan øge viden om de enkelte komponenter i DNA-reparationen, hvilket yderligere kan bruges til forbedret forståelse af oprindelsen af lymfeknude- og æggestokkræft samt resistansmekanismer.

Opdateret