Inspiration til dig
KRINGLEGLUTENFRI MED HØJT PROTEININDHOLD |
|||||||||
N Æ R I N G S I N D H O L D | |||||||||
PR. 100 G | PR. PROTION (45 G) | ||||||||
ENERGI FEDT KULHYDRAT PROTEIN |
377 KCAL 22,8 G 35,9 G 6,7 G |
|
ENERGI FEDT KULHYDRAT PROTEIN |
170 KCAL 10,3 G 16,2 G 3 G |
|||||
INGREDIENSERTil ca. 2 kringler (30 stk.)
2½ dl risdrik 50 g gær 25 g loppefrøskaller 2 æg 28 g sukker 2 g vaniljesukker 2 g stødt kardemomme 1 tsk salt 100 g majsstivelse 150 g rismel 50 g kartoffelprotein
Fyld 100 g sukker 100 g plantemargarine 50 g rosiner Æg (til pensling) Perlesukker |
FREMGANGSMÅDEDej 1. Forvarm ovnen til 175°C varmluft. 2. Smelt margarine og tilsæt risdrik — rør gær og loppefrøskaller i blandingen, når den er lun. 3. Tilsæt æg og de resterende ingredienserne, og rør sammen til en homogen masse. 4. Stil dejen til hævning i 1 time — gerne et lunt sted.
1. Bland alle ingredienser sammen i en skål til en homogen masse. 2. Efter hævning: Rul dejen ud til to rektangler — placér fyldet i en linje på midten, og fold siderne op omkring fyldet. 3. Pensl kringlerne med æg, og drys med perlesukker og mandelflager. 4. Bag i ovnen i ca. 25 min, indtil de er gyldne.
Tip Æblestykker og kanel kan tilsættes i stedet for rosiner i fyldet.
Opskriften er udviklet af studerende på 6. semester Fødevarer og ledelse (Prof. Bachelor i Ernæring og Sundhed) i 6 ugers caseforløb hos Kulinarium.
|
||||||||