Inspiration til dig
DRØMMEKAGE MED DADLERPLANTEBASERET |
|||||||||
N Æ R I N G S I N D H O L D | |||||||||
PR. 100 G | PR. PORTION (60 G) | ||||||||
ENERGI FEDT KULHYDRAT PROTEIN |
288 KCAL 9,2 G 45,2 G 4,1 G |
|
ENERGI FEDT KULHYDRAT PROTEIN |
173 KCAL 5,5 G 27 G 2,5 G |
|||||
INGREDIENSERTil ca. 1 kg
150 g sukker 100 g dadler u. sten 2 dl sojadrik, neutral 200 g hvedemel 100 g mandelmel ½ vaniljestang, korn heraf 3 tsk bagepulver 50 g vegansk margarine
Topping 100 g vegansk smør 250 g brun farin 100 g kokosmel Ca. ½ dl sojadrik, neutral |
FREMGANGSMÅDEDej 1. Pisk kikærtevand med sukker, til det skummer og ’hæver op’. 2. Blend dadler med sojamælk, til de er helt findelte. 3. Bland hvedemel og mandelmel med vaniljekorn og bagepulver, og bland det med ’dadelmælken’. 4.Tilsæt smeltet, vegansk margarine. 5.Rør det piskede kikærtevand og sukker i. 6.Hæld dejen i en form og bag ved 200°C i ca. 25 min.
1. Smelt vegansk smør. 2. Tilsæt brun farin og kokosmel — rør det godt ind i smøret. 3. Tilsæt sojadrik under omrøring. 4. Hæld kokos-topping på kagen, når den har bagt i 25 min. — bag i yderligere 5 min.
Opskriften er udviklet af forhenværende Ledende klinisk diætist på Aalborg Universitetshospital, Tina Beermann. I dag er Tina selvstændig diætist. Besøg hende her: greensoul.dk.
|
||||||||