Inspiration til dig
CITRONROULADEGLUTENFRI MED HØJT PROTEININDHOLD |
|||||||||
N Æ R I N G S I N D H O L D | |||||||||
PR. 100 G | PR. PROTION (70 G) | ||||||||
ENERGI FEDT KULHYDRAT PROTEIN |
245 KCAL 9,5 G 32 G 7,8 G |
|
ENERGI FEDT KULHYDRAT PROTEIN |
171 KCAL 6,7 G 22,5 G 5,5 G |
|||||
INGREDIENSERTil ca. 2 roulader
170 g sukker 65 g kartoffelmel 60 majsmel 2 tsk. bagepulver 40 g valleprotein/kartoffelprotein
Citroncreme 1⅕ dl citronsaft 7 g revet citronskal 65 g sirup 21 g maizena 20 g valleprotein 2 knivspidser salt |
FREMGANGSMÅDERouladebunde 1.Forvarm ovnen til 200°C. 2.Pisk æg og sukker hvidt og luftigt. 3.Sigt de resterende ingredienser i æggemassen, og vend dejen sammen. 4.Fordel dejen på to bageplader med bagepapir, og smør dejen ud. 5.Bag ved 200°C i 10 min. 6.Afkøl bundene på et nyt stykke bagepapir drysset med sukker.
Citroncreme 1.Bland alle ingredienser i en gryde. 2.Kog blandingen op under omrøring og lad cremen koge igennem i 1 min. 3.Nedkøl cremen ved at hælde den i en skål — læg film direkte på cremen for at undgå kondens. 4. Smør bundene med den afkølede citroncreme og rul rouladerne sammen.
Opskriften er udviklet af studerende på 6. semester Fødevarer og ledelse (Prof. Bachelor i Ernæring og Sundhed) i 6 ugers caseforløb hos Kulinarium. |
||||||||