Inspiration til dig
LYS BOLLE MED KIKÆRTERPLANTEBASERET |
|||||||||
N Æ R I N G S I N D H O L D | |||||||||
PR. 100 G | PR. PROTION (40 G) | ||||||||
ENERGI FEDT KULHYDRAT PROTEIN |
232 KCAL 4,6 G 36 G 9,3 G |
|
ENERGI FEDT KULHYDRAT PROTEIN |
93 KCAL 1,8 G 14,4 G 3,7 G |
|||||
INGREDIENSERTil ca. 20 stk. á 40 g bolle
25 g gær 2 dl sojadrik 1 spsk. sukker 1 tsk. salt 1 spsk. rapsolie 1 dåse kikærter (240 g kogte + 160 g kikærtevand) Hvedemel efter behov, ca. 4 dl (afhængigt af meltypen kan dejen kræve lidt mere eller mindre) |
FREMGANGSMÅDE1.Rør gæren ud i sojadrikken. 2.Tilsæt sukker, salt og olie. 3.Blend kikærter og kikærtevand helt glat i en blender — det tager nogle minutter. 4.Tilsæt kikærterne til gærblandingen og tilsæt hvedemel til dejen, til den har en passende konsistens — ælt den godt igennem. 5.Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. 6.Slå dejen ned i bordet og form boller (ca. 20 stk. á 40 g). 7.Lad dem hæve i ca. 45 min. 8.Pensl med sojadrik. 9.Bag ved 200°C i ca. 30 min.
Tip
Opskriften er udviklet af forhenværende Ledende klinisk diætist på Aalborg Universitetshospital, Tina Beermann. I dag er Tina selvstændig diætist. Besøg hende her: greensoul.dk. |
||||||||