Inspiration til dig

 

KARTOFFELSUPPE MED PORRER

HØJT PROTEININDHOLD

 
 N Æ R I N G S I N D H O L D
   PR. 100 G    PR. PROTION (150 G)  
  ENERGI
FEDT
KULHYDRAT
PROTEIN
105 KCAL
5,6 G
7,8 G
5,6 G

 


 


ENERGI
FEDT
KULHYDRAT
PROTEIN
158 KCAL
8,4 G
11,7 G
8,4 G
 
 

INGREDIENSER

Ca. 70 l

22 kg kartofler

7,8 kg løg i tern

16,6 l vand

26 g laurbærblade

46 g hele peberkorn

323 g hvidløg

27 g timian, frisk

475 g grøntsagsbouillon

6,6 kg porrer julienne

7,6 l piskefløde, 38%

12,7 l sødmælk

0,5 dl hvidvinseddike, 6%

407 g groft salt

79 g sellerisalt

14 g muskatnød, stødt

3,2 kg gelartineprotein

800 g kulhydratpulver

0,8 l rapsolie

FREMGANGSMÅDE

1. Kom kartofler, løg og vand i en varm gryde.

2. Kom laurbærblade, peberkorn, flækket hvidløg med skal og timian lægges i en krydderpose.

3. Læg posen i gryden sammen med grøntsagsbouillon — kog i ca 1 time.

4. Tag krydderposen op, og hæld væsken hældes fra og gem i spand til senere.

5. Pisk kartofler og løg til mos i gryden.

6. Tilsæt den gemte væske sammen med de snittede porrer kog op.

7. Tilsæt fløde (3,6 l) og sødmælk.

8. Varm suppen op til 75°C og smag til med hvidvinseddike, salt, peber og muskatnød

9. Tilsæt gelatineprotein og kulhydratpulver under omrøring.

10. Tilsæt olie og resten af fløden og smag til med krydderi og hvidvinseddike.