Ernæringsoptimerede fødevarer målrettet sundhedssektoren baseret på ny anvendelse af reststrømme fra lakseforarbejdning
Formålet er at udvikle nye ernæringsoptimerede lakseprodukter baseret på fraskær/rest til sundheds- og plejesektoren, da disse produkter kan være dyre for denne målgruppe. Produktet skal derfor være pristilgængeligt for sundheds- og plejesektoren. Projektet skal udvikles og smagstilpasses med ernæringstruede patienter som målgruppe, ligesom der skal tages hensyn til krav til convenience, tilberedning og servering.
Projektpartnere er Skagerak Processing A/S, DTU Fødevareinstituttet og Kulinarium.
Projektet er støttet af GUDP, Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Projektperioden er januar 2022 til ultimo juni 2023.
Information
Projekttitel
Ernæringsoptimerede fødevarer målrettet sundhedssektoren baseret på ny anvendelse af reststrømme fra lakseforarbejdning
Projektperiode
2022-2023
Kontakt
Marie Nerup Mortensen
Tlf.: 21 62 81 02
E-mail: mnm@rn.dk
Anne Kathrine Larsen
Tlf.: 92 43 73 03
E-mail: ak.larsen@rn.dk
Se også