Webinar om bogen 'Fundamentals of Care - klinik, uddannelse, ledelse og forskning

Torsdag den 3. juni afholdt Munksgaard webinar i forbindelse med udgivelsen af den nye bog: Fundamentals of Care - klinik uddannelse, ledelse og forskning.

Bogen, som er skrevet i samarbejde med en række tværinstitutionelle og nationale samarbejdspartnere, er den første samlede præsentation af begrebsrammen FoC på dansk, og målet er at bidrage til, at alle sygeplejersker fokuserer mere målrettet på sygeplejens selvstændige genstandsområde.

I bogen gentænkes på forskellig vis fagets helt fundamentale spørgsmål: Hvad er sygepleje, og hvad bør sygepleje rette sig mod? Bogen henvender sig til sygeplejersker, sy­geplejestuderende, ledere, undervisere og forskere. Formålet med bogen er at bidrage til, at sygeplejersker på alle niveauer konsekvent fokuserer på patienters og borgeres fundamentale behov for sygepleje. Bogen indeholder 11 kapitler, hvoraf de syv er med nordjysk repræsentation.

Til webinaret præsenterede fagredaktørerne bag bogen Tove Lindhardt Damsgaard, Mette Grønkjær og Ingrid Poulsen begrebsrammen FoC, mens nogle af bogens forfattere fortalte om, hvordan de i praksis har anvendt begrebsrammen. Webinaret gav således indsigt i, hvoordan FoC kan anvendes i forskellige kontekster inden for sygeplejen. 

Webinaret kan ses eller genses her

 

 

Opdateret