Ny film om seksualiteten hos patienter med kronisk nyresygdom

Lektor og sygeplejerske Birgitte Schantz Laursen bidrager til ny film om seksualiteten hos patienter med kronisk nyresygdom. 
Der kan let opstå seksuelle problemer, når du bliver alvorligt syg. Sygdommen kan give dig mange bekymringer, som gør at sex bliver skubbet i baggrunden rent mentalt. Fysisk set kan du opleve forskellige seksuelle problemer, f.eks. på grund af træthed, medicinske bivirkninger, at din krop forandrer sig mm. Mange oplever seksuelle problemer ved sygdom. Selv banale sygdomme som forkølelse og influenza fratager os lysten til sex. Når du eller din partner er alvorligt syg, er det naturligt, at der opstår problemer i sexlivet. De kan være små eller store, og de kan være forbigående eller blivende. 

Uanset om det er den ene eller anden type sygdom, som er årsag til manglende lyst til sex, så er det en problemstilling, som er yderst relevant at tage hånd om og italesætte. Birgitte Schantz Laursen fortæller i ny film om seksualitet hos patienter med kronisk nyresygdom, om vigtigheden af åbenhed overfor sin partner såvel som de sundhedsprofessionelle. Er det rent biologiske forhold som gr sig gældende, så kan de afhjælpes medicinsk, hvorfor der opfordres til kontakt til praktiserende læge eller nyreafdelingen, som man er tilknyttet. Handler det i højere grad om det psykiske og ens eget billede på body-image, så skal man tale med eksperter inden for dette område. 

Lyder ovenstående interessant, så se mere her

Opdateret