Helle Nygaard Kristensen indstilllet til ph.d. grad

Fredag den 26. april blev sygeplejerske Helle Nygaard Kristensen indstillet til ph.d. graden efter et flot forsvar af sin ph.d. afhandling: Children’s Experience of Pain A mixed methods study of the effect and influence of hospital clowns on hospitalized children aged 4-15 undergoing painful procedures. 

I sin ph.d. har Helle Nygård Kristensen undersøgt 4-15-årige børns smerteoplevelse i forbindelse med, at de skal have taget blodprøve. Desuden har hun undersøgt samspillet mellem hospitalsklovn og barn – før, under og efter en smertefuld procedure som fx blodprøvetagning og kræftbehandling. Helt overordnet viser resultaterne, at indlagte børn lettere kan håndtere en hospitalsprocedure eller en smerte, de oplever, når de har en hospitalsklovn ved siden af sig igennem hele forløbet. Det er vigtig ny viden som kan bidrage til at styrke pleje og behandling af børn, der gennemgår smertefulde procedurer.

Emnet er vigtigt og interessant, hvilket lod sig afspejle til forsvaret, som foregik i et fyldt auditorium, og i den efterfølgende opmærksomhed som er rettet mod resultaterne - se blandt andet denne film, udarbejdet af Danske Hospitalsklovne, hvori Helle fortæller om sine resultater.

 

Opdateret