Præsentation af “Challenging the six-hour recommendation for reprocessing sterisable medical equiptment”

Postdoc i Klinisk Sygepleje Karin Bundgaard og Krister Ripadal, afsnitleder i Sterilcentralen, Aalborg Universitetshospital har præsenteret projektet “Challenging the six-hour recommendation for reprocessing sterisable medical equiptment” ved HIS 2018 og Dansk Selskab for Central Sterilsering's årsmøde.

Karin Bundgaard og Krister Ripadal deltog med posterpræsentation til HIS 2018. I alt blev 250 postere præsenteret på konferencen, hvoraf ca. 30 var udvalgt til poster talk. I blandt de 30 var Karin og Kristers poster. Til poster talken var der afsat to minutter samt lidt tid til spørgsmål, men de endte i stedet med 10 minutters talk. Oplægget/talken blev rigtig godt modtaget, specielt af englænderne, da de har andre infektionshygiejniske problemer end dem der opleves i Danmark. Blandt andet i form af en større forekomst af prionsygdomme.

Foruden konferencedeltagelse så deltog Karin og Krister i Dansk Selskab for Central Steriliserings årsmøde, hvor de ligeledes præsenterede projektet om 6-timers anbefalingen for genbehandling af steriliserbare flergangs materialer. Det interessante var præsentationen før deres, hvor Elsebeth Tvenstrup Jensen, overlæge, Central Enhed for Infektionshygiejne, Statens Serum Institut berettede om, hvor langt man er i arbejdet med den nye Nationale Infektionshygiejniske Retningslinje, NIR om genbehandling. Denne NIR skal erstatte den nuværende Danske Standard 2451 – 13, som netop er den DS, som projektet udfordrer. Meget interessant var deres beslutning om at udelade 6-timers anbefalingen i den nye NIR på baggrund af manglende evidens for denne. Nærværende undersøgelse blev ikke direkte nævnt i forbindelse med denne beslutning, men den store interesse for projektet tyder på, at resultaterne herfra har sat et aftryk. Den nye NIR forventes at udkomme i første kvartal af 2019.

Opdateret