Fælles tiltrædelsesforelæsning ved Inge Søkilde Pedersen og Henrik Krarup

Fredag d. 6. maj holder professor Inge Søkilde Pedersen og professor Henrik Bygum Krarup, Afd. for Molekylær Diagnostik fælles tiltrædelsesforelæsning med titlen: ”IT’S ALL IN THE BLOOD”.

Inge Søkilde og Henrik KrarupKlinisk laboratoriegenetiker, ph.d., Inge Søkilde Pedersen tiltrådte 1. marts 2020 som professor i molekylær diagnostik ved Klinisk Institut, Aalborg Universitet og Afdeling for Molekylær Diagnostik, Aalborg Universitetshospital.

Overlæge, ph.d, Henrik Bygum Krarup tiltrådte 1. juni 2020 som professor i molekylær diagnostik ved Klinisk Institut, Aalborg Universitet og Afdeling for Molekylær Diagnostik, Aalborg Universitetshospital.

Fælles forskningsinteresser

Inge Søkilde Pedersen og Henrik Bygum Krarup har de seneste 20 år kørt parløb om forskningen på Afdeling for Molekylær Diagnostik.

Deres fælles forskningsinteresser omhandler bl.a. udvikling af diagnostiske metoder til at måle alt, man kan forestille sig på en blodprøve – lige fra DNA til metabolitter og alt derimellem. Også det, der næsten ikke er der – som cellefrit DNA og fosterceller i moders blod. I samarbejde med forskere lokalt, nationalt og internationalt, har det bl.a. ført til bedre diagnostik og individuel risikovurdering af kvinder, der er arvelig disponeret for udvikling af bryst- og æggestokkræft. Samt lovende epigenetiske markører til tidlig diagnostik af forskellige kræftformer og et ikke-invasivt alternativ til moderkagebiopsi for kvinder, der har fået foretaget præimplantations genetisk testning (tidligere kendt som ægsortering).

Den fælles tiltrædelsesforelæsning vil tage udgangspunkt i, hvordan legen i laboratoriet, og samarbejdet på tværs af faggrupper og specialer, i sidste ende kan komme patienterne til gode.

Tid og sted

Arrangementet finder sted i Auditoriet på Aalborg Universitetshospital, Nord, Reberbansgade 15, 9000 Aalborg, fredag den 6. maj kl. 14.00 og afsluttes med en reception i kantinen på 14. sal, Aalborg UH, Nord.

Opdateret