1) Lægemiddelstyrelsen: Aalborg Universitetshospital (tidl. Sygehus) har indledt et samarbejde med Lægemiddelstyrelsen om overvågning af lægemidlers effekt og sikkerhed. Trombosecenter Aalborg har udviklet en ny model til lægemiddelovervågning og har indgået en samarbejdsaftale med Lægemiddelstyrelsen, der bl.a. indebærer, at Trombosecenter Aalborg, efter aftale, tilbyder ekspertise i form af gennemførelse af registerstudier, epidemiologiske studier og faglig rådgivning inden for udvalgte områder.
2) European Medicines Agency (EMA): Trombosecenter Aalborg deltager på baggrund af sin ekspertise inden for atrieflimren, antikoagulantia og lægemiddelovervågning sammen med den danske lægemiddelstyrelse i det fælleseuropæiske samarbejde om monitorering af medicinalprodukter – the Pharmacovigilance Working Party (PhVWP) – under European Medicines Agency. Bl.a. var Trombosecenter Aalborg repræsenteret ved PhVWP’s møde i København 26.-27. april 2012 med præsentationer af Lars Hvilsted Rasmussen (”A new generation of oral anticoagulant drugs”) og Torben Bjerregaard Larsen (”A proactive approach to the monitoring of new drugs: opportunities using Danish health care databases”).
3) University of Southampton: Der er indledt samarbejde med professor Philip Calder, University of Southampton, England, der er indtrådt som officiel medvejleder for ph.d.-studerende Lotte Maxild Mortensen. Philip Calder er en stor international kapacitet med ekspertviden inden for immunologi og ernæring.
4) University of Otago, Wellington, New Zealand: Ph.d.-studerende Anette Luther Christensen var på forskningsophold ved Department of Public Health, University of Otago, Wellington, fra oktober 2010 til marts 2011 som led i sit ph.d.-studium finansieret af bevillingen. Her indledte Anette et givende samarbejde med Dr. Michael G. Baker, lektor ved University of Otago, hvilket blev bestyrket yderligere, da Lars Hvilsted Rasmussen var på besøg og holdt en gæsteforelæsning primo 2011.
I den forbindelse blev der lagt planer for det videre samarbejde. Dette har indtil videre bl.a. medført adgang til værdifulde data om patienter med atrieflimren i New Zealand, hvilket har gjort det muligt at se på og sammenligne årstidsvariation i atrieflimren i Danmark og New Zealand. Anette Luther Christensen har bl.a. via dette samarbejde udviklet nye statistiske modeller til at se på årstidsvariation i atrieflimren
5)
Empowering Industry and Research (EIR): EIR er en ny nordjysk satsning inden for sundhedsteknologi og har til formål at tiltrække nye videnstunge virksomheder og samle kompetencerne på tværs af Region Nordjyllands hospital, sygehuse, Aalborg Universitet, de nordjyske kommuner og den del af det regionale erhvervsliv, der arbejder med udvikling og produktion af teknologiske løsninger til sundhedssektoren. Regional Udvikling under Region Nordjylland har med en bevilling på 18 mio. kr. over fire år muliggjort satsningen. Lars Hvilsted Rasmussen er medlem af EIR’s styregruppe, og derudover yder Aalborg Universitetshospital et væsentligt bidrag i form af at knytte Trombosecenter Aalborg og dets betydelige forskning i atrieflimren og lægemiddelovervågning til EIR.