Har du forskning, der skal formidles?

Breaking news

Har du et forskningsresultat eller et aktuelt forskningsprojekt, som bør fortælles til en bredere offentlighed? Så tag fat i Kommunikation og få hjælp til din formidling.

Når du publicerer din forskning i videnskabelige tidsskrifter, deler du din viden med fagfæller over hele verden. Men der er mange gode grunde til også at formidle din forskning til personer, der ikke lige abonnerer på NEJM, Nature og BMJ.

Når du fortæller om din forskning via pressen, sociale medier, podcasts eller andre populærvidenskabelige kanaler, bidrager du til at skabe almen forståelse for forskning og den betydning, forskningen har for samfundet. En synlig profil kan også medvirke til at bane vej for forskningsstøtte til dit næste projekt og profilere Aalborg Universitetshospitals høje faglighed blandt borgere, politikere og samarbejdspartnere.

I Kommunikation hjælper vi med at få dit forskningsresultat eller igangværende forskningsprojekt ud over rampen. Alt efter emne og budskab kan vi hjælpe med at skrive en fængende pressemeddelelse, et opslag på hospitalets sociale medier eller måske tilrettelægge formidlingen som en podcast.

Hvad er en god historie?

Indrømmet - noget forskning er mere langhåret and andet, og der kan være gode grunde til, at det fortrinsvis er folk som dig med en ph.d. og et alenlangt C.V., der har begreb om, hvad du taler om. Men det meste forskning kan faktisk formidles, så andre kan forstå det – og finde det interessant og relevant.

I Kommunikation hjælper vi med at afdække potentielle vinkler på dit forskningsprojekt. 

Det kan for eksempel være, at din forskning har givet ny viden om en bestemt sygdom, som kan få betydning for måden, patienterne behandles på i fremtiden. Måske afprøver du en ny operationsteknik, som er mere skånsom, og som kan betyde færre gener for patienterne. Eller måske har du opdaget en biomarkør, der kan hjælpe med bedre diagnostik af en alvorlig sygdom. Det kan også være, at din forskning er aktuel i forhold til en samfundsdebat om eksempelvis arbejdsmiljø, livsstil eller social ulighed i sundhed. 

Sammen lægger vi en plan

Forskning er en disciplin, hvor solide resultater som regel lader vente på sig. Og ofte er journalister mere interesseret i netop resultaterne end de gode intentioner. Det kan spille en rolle i forhold til, hvornår det giver mening at formidle din forskning. 

Som forsker kan du også være bekymret for at formidle dine resultater, før de er publiceret i videnskabelige tidsskrifter. Det behøver dog ikke at være diskvalificerende, men naturligvis noget, der er bør haves in mente, når der formidles.

Tag derfor gerne en snak med os i Kommunikation om formidlingen af dit forskningsprojekt. Sammen kan vi lægge en plan og hjælpe med at skabe synlighed om dit arbejde.

 

Opdateret