Tiltrædelsesforelæsning ved Christina Brock

Opdatering 9. september: Tiltrædelsesforelæsningen er desværre aflyst på grund af COVID-19 restriktioner.

Fredag den 2. oktober afholder Christina Brock tiltrædelsesforelæsning i anledningen af hendes tiltrædelse som professor i det autonome nervesystem.

Christina BrockChristina Brock blev pr. 1. januar udnævnt til professor i ”translationel patofysiologi i det autonome nervesystem” ved Aalborg Universitetshospital og Klinisk Institut, Aalborg Universitet.

Med udnævnelsen er Christina Brock landets første professor i det autonome nervesystem, den del af nervesystemet, der blandt andet regulerer og kontrollerer maven, tarmene og hjertet samt regulerer blodtryk.

Det autonome nervesystem er uden for viljens kontrol. Opstår der skader heri – for eksempel som følge af diabetes eller kemoterapibehandling – opstår der alvorlige komplikationer. Når det autonome nervesystem er ude af balance, opstår symptomer, som afspejler skader på de enkelte organer, f.eks opkast, smerter, hjerterytme forstyrrelser og pludselig død.

Det autonome nervesystem har i mange år været en ”sort boks” med mangel på god diagnostik - eller behandlingstilbud til de patienter, som har udviklet autonom neuropati. Diagnosen har indtil for nyligt været stillet på baggrund af udvidede hjerteundersøgelser og andre ressourcekrævende autonome tests, men med nye metoder er mulighederne for tidlig opsporing og diagnostik blevet forbedret. Dermed er også mulighederne for forebyggelse og potentiel behandling blevet forbedret.

I forbindelse med Christina Brocks tiltrædelse som professor i det autonome nervesystem ved Klinisk Institut, Aalborg Universitet og Mech-Sense i Medicinsk gastroenterologisk afdeling, Aalborg Universitetshospital, inviterer Klinisk Institut til tiltrædelsesforelæsning med titlen: "Autonom neuropati - Tidlig opsporing, bedre forebyggelse og potentiel behandling". Forelæsningen afholdes fredag den 2. oktober 2020 kl. 14.00 i Auditoriet, Aalborg UH Syd. Efter forelæsningen vil der være reception i medicinerhusets kantine.

Opdateret