Ny procedure for opslag i patientjournaler i forbindelse med forskning

Hvis du har brug for oplysninger fra patientjournaler til konkret forskning, kræver det tilladelse. Fra 1. juli skal tilladelsen gives fra Regionen.

Kompetencen til at godkende ansøgninger om videregivelse af patientjournaloplysninger til brug for konkrete forskningsprojekter af væsentlig samfundsmæssig interesse, statistik eller planlægning, er pr 1. juli 2020 flyttet fra Styrelsen for Patientsikkerhed til Regionsrådene.

Det betyder, at du derfor fremover skal ansøge om godkendelse til videregivelse patientjournaloplysninger efter sundhedslovens § 46, stk. 2, hos Regionsrådet i den region, hvor du har din (primære) ansættelse. Dette er uagtet, at der ansøges om patientjournaloplysninger fra f.eks. en anden region eller en kommune.

I Region Nordjylland varetages opgaven i Forskningsdata og Statistik, som kan kontaktes på Journalopslag.Forskning@rn.dk.

Som et led i udflytningen af kompetencen til godkendelse af ansøgningerne, er sagsbehandlingstiden sat ned til maksimalt 35 dage, efter behørigt udformede ansøgninger er modtaget.

Du kan læse mere her https://rn.dk/sundhed/til-sundhedsfaglige-og-samarbejdspartnere/forskning/videregivelse-af-patientjournaloplysninger

Opdateret