Tiltrædelsesforelæsning ved Ida Holm

I forbindelse med Ida Elisabeth Gad Holms tiltrædelse som klinisk professor i patologisk anatomi ved Klinisk Institut, Aalborg Universitet og Patologiafde-lingen afholder hun tiltrædelsesforelæsning fredag den 3. marts.

Ida HolmI sin tiltrædelsesforelæsning vil Ida Elisabeth Gad Holm fortælle om, hvordan forskellige demensformer tager sig ud i vævssnit fra hjerner, og om hvorledes forandringerne kan være med til at hjælpe os med at forstå de bagvedliggende sygdomsmekanismer.

Ida Holm begyndte som student sin forskning på Institut for Eksperimentel Klinisk Forskning på Aarhus Kommunehospital, og dette førte hurtigt til en længere ansættelse på Anatomisk Institut, hvor hun studerede hippocampus hos svin; et arbejde, som førte til en doktorafhandling, som blev forsvaret i 1995.

Herefter fulgte speciallægeuddannelse i patologisk anatomi i Aarhus med sideuddannelse i neurologi og neurokirurgi. Efter denne fulgte i 2002 et ophold som senior fellow i neuropatologi på University of Washington, School of Medicine, Department of Pathology, for at lære demensneuropatologi.

Ida Holm har siden, under ansættelser som overlæge på Patologiafdelingen i Aalborg (2004-2009 og nu siden 2020) og Randers (2009-2020), arbejdet med forskellige forsøgsdyrsmodeller, ikke mindst et forsøg på at etablere en dyremodel på svin for Alzheimers sygdom. Hun har desuden siden 2005 været med i en international forskergruppe, som arbejder med at karakterisere en dansk familie med en sjælden frontotemporal demens form.

I sit kliniske virke arbejder Ida Holm både med neuropatologi og med gastrointestinal patologi.

Forelæsningen har titlen "Demensneuropatologi - Neurodegeneration set i mikroskopet" og afholdes fredag den 3. marts 2023 kl. 13.00 i Auditorium A, Forskningens Hus, Sdr. Skovvej 15. Alle interesserede er velkomne. Efter forelæsningen afholdes en reception.

Opdateret