Hvordan får man hjælp?

På denne side kan du få et overblik over, hvor du kan få hjælp til biostatistik, epidemiologi og datamanagement.

Den brede dør til hjælp er vores fælles postkasse. Vi anbefaler, at du skriver til postkassen via denne online formular, som sikrer, at vi får de informationer, vi har brug for med henblik på at gå videre med sagen. Du kan også henvende dig direkte til stat@rn.dk. I givet fald bedes du sørge for, at mailen indeholder følgende informationer:

  • Grundlæggende oplysninger: Dit navn og tilknytning til Region Nordjylland, afdeling/speciale og enten navn på den ansvarlige for den 100-timerspulje, du forventer at bruge timer fra (se evt. listen her) , eller angivelse af eventuel anden form for finansiering.
  • Forskningsspørgsmål/hypotese: Hvad er de(t) styrende spørgsmål, du ønsker at undersøge i forskningsprojektet?
  • Yderligere beskrivelse af projektet, herunder om der skal eller er indsamlet/rekvireret data. Vedhæft gerne protokol, projektbeskrivelse el. lignende.
  • Codebook fra REDCap, hvis du allerede har oprettet projektet.
  • Angivelse af, hvad du ønsker konsulenttjenestens hjælp til.
  • Forventet tidsplan, herunder en eventuel deadline, som vi skal være opmærksomme på.

Konsulentteamet mødes hver mandag eftermiddag, og i det omfang, der er ledig kapacitet, fordeles nye sager. Efterfølgende bliver du kontaktet af den medarbejder, der har fået din sag, og typisk bliver der aftalt et indledende møde, hvor I drøfter forskningsspørgsmålet og konkretiserer, hvilken hjælp der ønskes. På den baggrund skønner konsulenten, hvor mange timers arbejde sagen cirka vil kræve, og der udfyldes en rekvisition med bl.a. timetal og betalingskilde. Hvis kilden er en 100-timerspulje, sender du rekvisitionen pr. mail til den relevante ansvarlige, der returnerer rekvisitionen til stat@rn.dk med påskriften ”godkendt” eller ”afvist”. Hvis der skal betales for konsulentbistanden, anføres den relevante forsknings- eller driftskonto.

Som udgangspunkt afholdes det indledende møde og eventuelle efterfølgende møder hos os i Forskningens Hus. I særlige tilfælde kan der dog laves andre aftaler.

Hvis tidsforbruget undervejs i forløbet nærmer sig det aftalte timetal, og der stadig er et stykke vej tilbage, gør konsulenten opmærksom herpå. Måske har tidsvurderingen været lavt sat, måske er der opstået uforudsete udfordringer, f.eks. pga. problemer med data, eller måske har det vist sig hensigtsmæssigt, at konsulenten bidrager mere end oprindeligt aftalt. Det kan da være nødvendigt at opjustere timetallet og udfylde en ny eller supplerende rekvisition efter samme princip som beskrevet ovenfor.

undervisning