Aalborg UH, Thisteds Fysioterapi er klinisk uddannelsessted for fysioterapeut-studerende fra Fysioterapeut-uddannelsen i Aalborg, UCN. Fysioterapeut-uddannelsen er en videregående professionsbacheloruddannelse, som varer 3½ år.
Praktikperioder
De studerende er i klinisk undervisning på sygehuset gennem modul 7, 9 og 12 af henholdsvis 4, 9 og 10 ugers varighed.
Bachelorprojekt
Fysioterapien kan fungere som klinisk undervisningssted i 7. semester under den studerendes udarbejdelse af et bachelorprojekt.
Antal
Fysioterapien på Aalborg UH, Thisted har som regel tre studerende ad gangen.
Faciliteter
Fysioterapien er en del af Terapiafdelingen, der ligger i en bygning for sig selv lige over for sygehuset. I kælderen har Ergoterapien lokaler.
Fysioterapiens faciliteter:
- 2 træningssale
- 9 behandlingsrum med forhæng
- 2 enebehandlingsrum
- De studerende har eget kontor med PC
- Elektronisk Patientjournal anvendes på hele sygehuset
Arbejdsområde
Fysioterapeutens arbejdsområde indebærer undersøgelse, behandling og genoptræning af såvel indlagte som ambulante patienter på sengeafdelingen, i terapiafdelingen, individuelt og på hold, enkelte hjemmebehandlinger/ hjemmebesøg.
Overordnet mål med den kliniske undervisning
I tilrettelæggelsen af den kliniske undervisning tages der udgangspunkt i det enkelte moduls hensigter og mål. Overordnet har den kliniske undervisning som mål at skabe sammenhæng mellem teoretisk og praktisk kundskab og derved sikre professionsbasering og praksisnærhed.
Den kliniske del af uddannelsen tilrettelægges med progression fra det observerende til det reflekterende og selvstændigt udøvende i forbindelse med træning af grundlæggende kompetencer indenfor:
- sundhedsfremme
- sygdomsforebyggelse
- behandling
- habilitering og rehabilitering
Den kliniske undervisning skal tillige bidrage til socialisering og læring af professionens værdier og normer, så den studerende gennem uddannelsen udvikler en professionel holdning og adfærd.
Indhold i den kliniske undervisning
Sygehuset anvender kun elektronisk patientjournal og registrering, og de studerende bliver som noget af det første i den kliniske undervisning undervist i brugen af dette.
Der er 2 fælles undervisningstimer pr. uge i de tre moduler. Her tages faglige emner af fælles interesse op, eventuelt patientdemonstrationer. De studerende og klinisk underviser har fælles ansvar for valg af emne og for undervisning, der trækkes eventuelt på afdelingens øvrige fysioterapeuter.
Vejledning
Klinisk underviser afsætter 1 time ugentlig pr. studerende til gennemgang af den studerendes patienter, til generel feed-back og til gennemgang af de skriftlige afleveringer. Her kan også andre forhold i den kliniske undervisning tages op.
Modul 9 afsluttes med en intern prøve, som vurderes bestået/ikke-bestået. Modul 12 afsluttes med klinisk eksamen med ekstern bedømmelse vurderet ud fra 7-trins-skalaen.
Klinisk underviser
Den kliniske undervisers arbejdsopgaver har såvel et fagligt som pædagogisk indhold. Der arbejdes med forskellige pædagogiske metoder i undervisningen for eksempel instruktion, demonstration, rådgivning, vejledning og supervision. Valget af metode afhænger dels af undervisningens karakter,dels af den studerendes forudsætninger.
Den studerendes samlede kliniske undervisningsforløb bør være tilrettelagt med så stor bredde og variation som muligt under de givne rammer.
Afdelingens hverdag
Under det kliniske undervisningsophold på sygehuset deltager de studerende i pauser, relevante møder - såvel monofaglige som tværfaglige - og i intern undervisning.
Klinisk vejleder
- Lene Visholm - tlf. 97 35 10 37 - e-mail: lvm@rn.dk
- Inge Marie Mehlgaard (vikar)