Udvalgte nyheder om kompetenceudvikling


 

23. september 2019  |   Kurser og temamøder

 


Åben for tilmelding: Temadag for sygeplejersker

Torsdag d. 31. oktober afholdes der en spændende temadag på Aalborg Universitetshospital for sygeplejersker med interesse for diabetes. Temadagen er arrangeret af repræsentanter fra primær- og sekundær sektor.
 • Læs mere

  Hør bl.a. om:

  - Tværsektorielt samarbejde om borgeren med type-2 diabetes

  - Anvendelse af det elektroniske diabetes spørgeskema, DiaProfil

  - Opsporing, behandling og forebyggelse af diabetiske senkomplikationer

  Tilmeld dig senest 18. oktober via Plan2learn.

  Pris: Deltagelse er gratis


  Tilmeld dig   -    Download program 

 

20. oktober 2019  |   Kurser og temamøder

 


SDCN satte fokus på diabetes og elitesport

Mandag d. 19. august satte Steno Diabetes Center Nordjylland fokus på diabetes og elitesport med cykelholdet Team Novo Nordisk og den tidligere superligaspiller Anders Egholm som oplægsholdere.
 • Læs mere

  Cirka 100 interesserede patienter, pårørende og sundhedsprofesionelle var mødt op i Medicinerhuset, mens andre fulgte med på et live stream.

  Fra Team Novo Nordisk holdte Dr. Peter Lagrou og cykelrytteren Declan Irvine oplæg. Team Novo Nordisk er det eneste cykelhold i verden, hvor alle ryttere har type 1-diabetes, og de er aktuelt med i PostNord Danmark Rundt. Som cykelholdet fortalte er målet for dem at tage diabetes ud af ligningen, så rytterne kun skal fokusere på løbet. At opnå dette kræver et intensivt samarbejde mellem rytter og læge, men også stor selvdisciplin fra ryttererne selv.

  I modsætning til Declan Irvine, har Anders Egholm stået alene med sin diabetes type 1 – uden mulighed for at have en teamlæge i øresneglen under en kamp. I sit oplæg fortalte Anders sin egen historie som patient og gav tilhørerne en detaljeret forklaring af hans kost og blodsukkerniveauer, og hvordan han arbejdede med sin diabetes afhængig af kamptidspunkt og stressniveau. Som Anders flere gange understregede: "Diabetes skal ikke stoppe jer fra at dyrke sport og drømme om at få succes".

   

  Centerdirektør Poul Erik Jakobsen byder gæsterne velkommen.

   

  Team Novo Nordisk holder oplæg.