Udvalgte nyheder om tværsektorielt samarbejde


 

10. september 2019  |  Tværsektoriel

 

 

En tryg skolegang for børn med diabetes

I SDCN ønsker vi at være med til at skabe en tryg skolegang for børn med diabetes. Derfor har vi indgået et nyt samarbejde med Aalborg - og Mariagerfjord Kommune.
 • Læs mere

  Hvorfor arbejde med diabetesindsatser på skoleområdet?

  I Danmark får i gennemsnit ti danske børn om ugen konstateret type 1 diabetes, og siden 1997 er antallet af nye tilfælde fordoblet. Alle skoler kan derfor forvente at have eller få elever med diabetes, og det stiller krav til skolerne. For loven er klar: Børn med diabetes er skolens ansvar i skoletiden.

  På vegne af SDCN har studerende fra AAU talt med forældre og børn med diabetes i alderen fra 5-12 år. Ligesom nationale undersøgelser, møder mange af de adspurgte forældre i Nordjylland utryghed ved at have et barn med diabetes i skolen. Tilsvarende fylder diabetes meget for børnene i skoledagen, og det kan være vanskeligt blot at være et normalt barn på lige fod med klassekammeraterne.

  For at skabe "En tryg skolegang for børn med diabetes", har SDCN i samarbejde med Aalborg Kommune og Mariagerfjord Kommune etableret et fælles projekt, der skal føre til udvikling af nye digitale redskaber, der skal styrke læreres og pædagogers handlekompetencer ift. at have en elev med diabetes.

  Ønsker du at høre mere om projektet, kan du kontakte Pernille Mejer Højholt, projektleder i SDCN, på pmh@rn.dk eller via LinkedIn.

 

2. juni 2019  |  Tværsektoriel

 

 

Tværsektoriel afprøvning af PRO-værktøj til diabetespatienter

SDCN faciliterede i sidste uge et møde med Brønderslev - og Hjørring Kommune samt Sundhedsdatastyrelsen med henblik på at igangsætte en tværsektoriel afprøvning af det nationale PRO-værktøj til diabetespatienter.

 • Læs mere

  PRO står for Patient Rapporterede Oplysninger og er indsamlet data om patientens fysiske og mentale helbred, symptomer, livskvalitet og dagligdag med sygdommen.

  Konklusionen på mødet, var at PRO-værktøjet sandsynligt ville være værdiskabende i de kommunale rehabiliteringsforløb, og man er blevet enige om at igangsætte en afprøvning i oktober og november 2019.

  Næste skridt er nu at involvere almen praksis i samarbejdet.

  På Aalborg Universitetshospital starter man med at anvende PRO-værktøjet på Endokrinologisk Afdeling i løbet af juni.