Kom bag kulisserne hos SDCN. Følg med i vores byggeri af det nye center. Mød nye - og erfarne medarbejdere og følg tæt med fra det organisatoriske maskinrum i vores mission for at styrke diabetesindsatser i Region Nordjylland.

Sorteret efter dato


 

14. oktober 2019  |  SDCN Indefra

 

 

Videnskabsmødet 2019

Tusind tak til alle dem, der kom forbi vores stand til Videnskabsmødet fredag og lørdag på Create AAU!  Det er altid spændende at møde interesserede borgere, der er parate til tage en snak over en ... omgang blodsukkermåling.

 

 • Læs mere

  Målet med Videnskabsmødet er at mindske afstanden mellem befolkning og forskning ved at skabe et spændende forum med eksperimenter, talks, debatter og aktiviteter ved boder, hvor man kan se, røre, prøve, lytte og sanse.

  Som Center for Diabetesbehandling og Center for Diabetesforskning i Region Nordjylland, kæmper vi også for at bygge broer på tværs.

  Derfor troppede vi op til Videnskabsmødet med posters, blodsukkermålingudstyr, VR briller, bioanalytikere, læger og forskere, samt vores centerdirektør Poul Erik Jakobsen, for at give de besøgende et kig ind i en kompleks diabetesverden.


  Læs mere om Videnskabsmødet:
  https://www.videnskabsmoedet.dk


   

 

5. september 2019  |  SDCN Indefra

 

 

Temamøde på tværs af de fem Steno Diabetes Centre

De fem Steno Diabetes Centre mødtes i Middelfart på det smukke Hindsgavl Slot for at dele erfaringer om diabetesbehandling og styrke samarbejdet på tværs af de fem danske regioner.
 • Læs mere

  Temamødet foregik fra tirsdag til onsdag og bød på faglige oplæg, middage, debat mellem faggrupper og team building i form af at skulle klare sig ud af en fiktiv epidemi og redde Professor Akimov.

  I mødet deltog stabschefer, projektledere, kommunikationsmedarbejdere, økonomer, sekretærer og kvalitetsmedarbejdere. Det virkede for alle deltagere som en befrielse at møde ligesindede, der kæmper for det samme som en selv, blot i en anden region – og nye faglige netværk og menneskelige relationer blev derfor hurtigt skabt.

  Steno Diabetes Centrene mødes til Team Building

   

  På jagt efter Professor Akimov

   

  På Temamødet var der både plads til oplæg og samarbejdsgrupper på tværs.

 

11. juni 2019  |  SDCN Indefra

 

 

På tur til verdens største diabeteskongres

ADA – verdens største diabeteskongres – finder i år sted i San Francisco i Californien med ca. 18.000 deltagere fra 118 lande. Heriblandt med deltagelse fra SDCN, der afholder fem forskningsoplæg.
 • Læs mere

  Den årlige diabeteskongres

  Den 7-11 juni 2019 afholder den amerikanske diabetesforeningen for 79. gang den videnskabelige diabeteskongres ADA. Denne gang i Moscone Center i San Francisco, Californien.

  Til kongressen er der cirka 18.000 deltagere i år, heriblandt læger, forskere, forskere, sygeplejersker, diætister, apotekere og andet sundhedspersonale, der er involveret i diabetesforskning eller diabetesbehandling.

  Også Steno Diabetes Center Nordjylland er taget afsted for at skabe nye samarbejdsflader, finde inspiration og fortælle andre om, hvordan vi arbejder med diabetes.

  "Det er vigtigt for os at være stærkt repræsenteret på ADA for at holde os opdateret på den nyeste viden om klinisk praksis og forskning på diabetesområdet. ADA er hertil ikke mindst et vigtigt forum for os til at kunne præsentere forskning, som udgår fra SDCN", fortæller professor Niels Ejskjær.

   

  Fem videnskabelige oplæg fra SDCN 

   

  I år afholder SDCN fem videnskabelige præsentationer på ADA indenfor klinisk diabetes, blodsukkermåling og patientrapporterede oplysninger.

  Som videnskabelige bidragsydere er diabetessygeplejerskerne Lise Troelsen og Lise Mellergaard Nørgaard, professor Niels Ejskjaer, afsnitsleder Hanne Ravn Larsen, seniorforsker Søren Eik Skovlund, direktør Poul Erik Jakobsen og medicinstuderende Pernille Horsted Kjær.

   

 


 

 

15. maj 2019   |  SDCN Indefra

 

 

Ny årsrapport fra SDCN

Året 2018 har været et spændende år  en krævende rejse, kan man også sige  og alle kræfter er blevet sat ind for at sikre udrulningen af Steno Diabetes Center Nordjylland til gavn for diabetespatienter i Region Nordjylland.
 • Læs mere

  I vores nye årsrapport ser vi tilbage på året, der er gået, men inkluderer også et element af initiativer, der er i støbeskeen for 2019.

  Som du kan læse i årsrapporten, har vi i 2018 haft stort fokus på at igangsætte mange forskellige initiativer inden for centrets fem kerneområder:

  - Behandling og forebyggelse af senkomplikationer
  - Klinisk forskning
  - Uddannelse og kompetenceudvikling
  - Tværsektorielt samarbejde
  - Vores særkende Digital Sundhed og Diabetes.

  I SDCN har vi endvidere haft fokus på at blive en integreret del af Aalborg Universitetshospital, at rekruttere klinisk og administrativt personale, og ikke mindst at etablere samarbejde med alle relevante afdelinger på Aalborg Universitetshospital, Regionshospital Nordjylland (Steno Partner), Aalborg Universitet, de øvrige Steno Diabetes Centre, Diabetesforeningen mv.

  Vi er naturligvis ikke i mål efter det første år, men vi er rigtig godt på vej.

   

  God læselyst

  Poul Erik Jakobsen Centerdirektør i SDCN


  Download årsrapport

 

7. april 2019   |  SDCN Indefra

 

 

Flere borgere skal kende til diabetes

I weekenden deltog Steno Diabetes Center Nordjylland sammen med Diabetesforeningen til Forårsmessen HUS&HAVE i Aalborg Kongres & Kultur Center
 • Læs mere

  På vores fælles stand kunne de cirka 20.000 besøgende få mere information om diabetes, høre om vores sundhedsmæssige indsatser, samt teste om de er i risikozone for at udvikle diabetes.

  HUS&HAVE handler ikke kun om hus og have, men også om sundhed og velvære. ALLE besøgende til messen var dog interessante for os.

  I løbet af de næste år forventes der en generel stigning i antallet af diabetespatienter i Danmark. Det er derfor vigtigt at skabe øget synlighed om diabetes – ikke blot for at hjælpe borgere med at forebygge sygdommen men også at være opmærksom på TIDLIG OPSPORING af den hos dem selv eller deres pårørende.

 

30. januar 2019   |  SDCN Indefra

 

 

Mød vores nye ledende overlæge Torben Østergaard

Det er med stor glæde, at vi kan byde velkommen til vores nye ledende overlæge på Endokrinologisk Afdeling og Steno Diabetes Center Nordjylland – Torben Østergaard. Torben starter den 1. maj 2019.
 • Læs mere

  Centerdirektør Poul Erik Jakobsen sætter disse ord på det nye samarbejde:

  ”Ansættelsen af Torben er det perfekte match i vores bestræbelser på at bevare et samlet Endokrinologisk speciale på Aalborg UH og styrke ledelseskraften på tværs af klinikken, afdelingen og SDCN. Han kommer fra en stilling som specialeansvarlig for endokrinologien på Regionshospital Viborg, der netop af Dagens Medicin er blevet kåret til Danmarks bedste diabeteshospital. Jeg har et godt forhåndskendskab til Torben og glæder mig til samarbejdet og den styrkede ledelseskraft i et speciale i rivende udvikling."

  Torben Østergaard ser også frem til samarbejdet:

  ”Jeg brænder for det endokrinologiske speciale, og ser derfor meget frem til at komme til en afdeling, hvor man på forhånd har været fokuseret på at holde det endokrinologiske område samlet, og samtidigt også at udnytte de muligheder Steno midlerne giver for at gøre mere for vores diabetespatienter. Jeg kender afdelingen fra tidligere, og glæder mig meget til samarbejdet med gode kolleger inden for de forskellige faggrupper”.

 


 

 

25. september 2018   |  SDCN Indefra

 

 

Byggeri af et nyt Stenohus

Byggemøde under blå himmel i skøn forening mellem patientrepræsentanter og medarbejdere fra Steno Diabetes Center Nordjylland.
 • Læs mere

  "Vi trækker på patienternes holdninger og erfaringer i det endelige design af husets rum og funktionaliteter" fortæller Stabschef Charlotte Albeck.

  Stenohuset opføres i tæt sammenhæng med Nyt Aalborg Universitetshospital, og forventes at stå færdigbygget i 2021/2022.

  På billdedet ses lokale repræsentanter fra Diabetesforeningen (Yderst fra Venstre Henning Michael Thygesen og Dorte Hinzman) og medarbejdere fra Steno Diabetes Center Nordjylland (nr 3 fra venstre Stabschef Charlotte Albeck, Afsnitsleder Hanne Ravn Larsen, Forskningsleder Peter Vestergaard og Registreringsansvarlig og PA Dorrit Juhl Hansen).

 


 

Find flere nyheder 

 

 

Følg os på LinkedIn


 

Følg SDCN på LinkedIn og hold dig opdateret om behandling, klinisk forskning, digitale indsatser, kurser og temamøder i Region Nordjylland samt andre aktiviteter fra Steno Diabetes Center Nordjylland.

 

Gå til LinkedIn


      Find os på www.sdcn.dk