SDCN ønsker at være drivkraft bag styrket kompetenceudvikling til sundhedsprofessionelle på hospitaler, kommuner, almen praksis. Hertil ønsker SDCN at styrke uddannelse af patienter og pårørende i egenmestring af diabetes.

Sorteret efter dato


 

20. oktober 2019  |   Kurser og temamøder

 


SDCN satte fokus på diabetes og elitesport

Mandag d. 19. august satte Steno Diabetes Center Nordjylland fokus på diabetes og elitesport med cykelholdet Team Novo Nordisk og den tidligere superligaspiller Anders Egholm som oplægsholdere.
 • Læs mere

  Cirka 100 interesserede patienter, pårørende og sundhedsprofesionelle var mødt op i Medicinerhuset, mens andre fulgte med på et live stream.

  Fra Team Novo Nordisk holdte Dr. Peter Lagrou og cykelrytteren Declan Irvine oplæg. Team Novo Nordisk er det eneste cykelhold i verden, hvor alle ryttere har type 1-diabetes, og de er aktuelt med i PostNord Danmark Rundt. Som cykelholdet fortalte er målet for dem at tage diabetes ud af ligningen, så rytterne kun skal fokusere på løbet. At opnå dette kræver et intensivt samarbejde mellem rytter og læge, men også stor selvdisciplin fra ryttererne selv.

  I modsætning til Declan Irvine, har Anders Egholm stået alene med sin diabetes type 1 – uden mulighed for at have en teamlæge i øresneglen under en kamp. I sit oplæg fortalte Anders sin egen historie som patient og gav tilhørerne en detaljeret forklaring af hans kost og blodsukkerniveauer, og hvordan han arbejdede med sin diabetes afhængig af kamptidspunkt og stressniveau. Som Anders flere gange understregede: "Diabetes skal ikke stoppe jer fra at dyrke sport og drømme om at få succes".

   

  Centerdirektør Poul Erik Jakobsen byder gæsterne velkommen.

   

  Team Novo Nordisk holder oplæg.


 

Find flere nyheder 

 

 

Følg os på LinkedIn


 

Følg SDCN på LinkedIn og hold dig opdateret om behandling, klinisk forskning, digitale indsatser, kurser og temamøder i Region Nordjylland samt andre aktiviteter fra Steno Diabetes Center Nordjylland.

 

Gå til LinkedIn


      Find os på www.sdcn.dk