Følg med i SDCN's Brugerråds mission om at skabe de bedste rammer for diabetespatienter og pårørende og styrke diabetesbehandling i Region Nordjylland via egne erfaringer.

Sorteret efter dato


 

25. september 2019  |  Brugerråd

 

 

Mød Kim Petersen

Kim har diabetes type 2, hvilket han fik konstateret i 2011. Han håber nu som medlem af brugerrådet, at kunne hjælpe andre diabetikere med livsstilforandringer og være med til at skabe en stemme for patienter i et ellers lukket sygehusvæsen.
 • Læs mere

  Kan du fortælle om din historie med diabetes?

  Jeg var bloddonor, og i 2011 kunne de på bloddonercentret pludselig se, at der var noget som ikke skulle være der. Jeg fik derefter konstateret diabetes type 2.

  I starten tog jeg ikke ikke sygdommen særligt seriøst. Jeg spiste, hvad jeg har lyst til. Kage og sodavand. Og levede et normalt liv. Da jeg skiftede job for to år siden, og gik fra et job, hvor jeg kørte rundt til at blive mere stillesiddende, begyndte min læge at være efter mig. Jeg meldte mig herefter efter ind i et motionscenter og har droppet sodavand for at drikke vand.  Efter nu, at havde givet den hele armen, er mit blodsukker kommet ned på niveau, og jeg har tabt sig 7-8 kg og har mere energi.

   

  Hvorfor har du meldt dig til brugerrådet?

  Jeg ønsker at fortælle andre om, at selvom man er syg, kan man leve en normal tilværelse. Man kan ændre på situationen, hvis man vil. At gøre nogle små ændringer, kan have stor indflydelse.

   

  Hvilke muligheder ser du ved brugerrådet?                   

  Det er svært at sige. Som privat person, føler man sig op mod et sygehussystem, der har svært ved at tage imod inputs fra sådan et råd. Det må vi håbe, at vi kan lave om.  Og ja når centret opretter et brugerråd, må de netop have en idé om, at patienter og pårørende skulle råbe nogle vigtige personer op.

 

5. september 2019  |  Brugerråd

 

 

På kursus i at være brugerrepræsentant

Torsdag den 5. september mødtes SDCN's Brugerråd til et introduktionskursus om at være brugerrepræsentant. Målet var at klæde medlemmerne i brugerrådet på til at kunne varetage deres rolle som brugerrepræsentant bedst muligt.
 • Læs mere

  Introduktionskurset blev afholdt af Anne Mette Johansen fra ViBIS - Videnscenter for Brugerinddragelse i Sundhedsvæsenet (User Involvement in Health Care).

  Som Anne Mette fortalte til Brugerrådet, bliver de bedste løsninger udtænkt MED og ikke FOR brugerne. Det er derfor ikke nok, at sundhedsvæsenet sætter patienten i centrum. Man må ændre kulturen, så patienter og pårørende får en reel stemme.

  Ifølge Anne Mette kan et Brugerråd være med til at sikre denne indflydelse. Det kræver, at Brugerrådets medlemmer er parate til at udtænke patientrettede løsninger, der rækker ud over deres eget perspektiv. Det kræver tålmodighed – for udvikling tager tid. Og ikke mindst må gruppen udvikle sig socialt, så de kan skabe de bedste rammer for at samarbejde.

 

26. juni 2019  |  Brugerråd

 

 

Et succesfuldt første møde i brugerrådet

Tiden fløj afsted, da vi afholdte SDCN’s første brugerrådsmøde. Der var godt humør og snakken gik hen over bordet på tværs af patienter, pårørende, SDCN’er og sundhedsprofessionelle. Det var tydeligt, at alle var meget forventningsfulde: ”Der er potentiale til noget godt her”.
 • Læs mere

  De 12 repræsentanter for patienter og pårørende kom fra start med mange gode forslag til, hvad vi kan snakke om på de kommende møder, og hvordan vi kan bruge brugerrådet som forum til at løfte diabetesbehandling i Nordjylland.

  De 2,5 time gik hurtigt, og med præsentationsrunder, oplæg og en bid brød, var klokken hurtig syv.

  Et område vi nåede at tale om var diabetes og teknologi: Hvad kan teknologi? Og hvad har patienter og pårørende brug for teknologisk hjælp til?

  I september vil patienter og pårørende komme på et kortere uddannelsesforløb for at få indsigt i at deltage i et brugerråd. Derfra vil der komme to møder i løbet af 2019, hvor brugerrådet for alvor starter op.

   

  Medlemmer af brugerrådet

  - 10 patienter og to pårørende.

  - Læge og sygeplejerske fra Aalborg Universitetshospital

  - Sygeplejerske fra Regionshospital Nordjylland, Hjørring

  - Repræsentant for Diabetesforeningen

  - Centerdirektør Poul Erik Ormstrup Jakobsen, Stabschef Charlotte Albeck og uddannelseskoordinator Mette Braad fra SDCN.

   


  Læs referat fra første møde

 


 

 

28. maj 2019  |  Brugerråd

 

 

Knap 100 ansøgninger modtaget til brugerrådet

Brugerinddragelse er et nøglepunkt for at kunne udvikle sundhedsvæsenet. Det er derfor utroligt glædeligt, at vi i SDCN har oplevet en overvældende interesse blandt patienter og pårørende om at blive en del af vores nye brugerråd.
 • Læs mere

  Knap 100 personer har ansøgt. Tusind tak for det! 😄

  I den næste stykke tid vil vi udvælge 12 medlemmer, der skal mødes fire gange om året og bruge deres erfaring med diabetes til at styrke vilkår og tilbud for andre med diabetes i Region Nordjylland. 

  Vores tilgang er at udvælge medlemmer med forskellige aldre, køn, diabetestyper, arbejdssituationer og geografiske lokationer, så brugerrådet repræsenterer så mange perspektiver som muligt.

  Til dem, der ikke får plads i brugerrådet, vil vi forsøge at få etableret et webpanel i løbet af 2019 – så endnu flere kan blive inddraget i vores diabetesindsatser.

   


  Læs beskrivelse af brugerrådet


 

Find flere nyheder 

 

 

Følg SDCN på LinkedIn

 

Følg os på LinkedIn og bliv opdateret med de seneste nyheder, videoer, kurser og forskningsprojekter fra SDCN.  

Gå til LinkedIn

 

 

 

Følg os på LinkedIn


 

Følg SDCN på LinkedIn og hold dig opdateret om behandling, klinisk forskning, digitale indsatser, kurser og temamøder i Region Nordjylland samt andre aktiviteter fra Steno Diabetes Center Nordjylland.

 

Gå til LinkedIn


      Find os på www.sdcn.dk