Alfabetisk oversigt over specialer på Aalborg Universitetshospital. Klik på et speciale for at se tilhørende afsnit. Bemærk, at de er placeret på en række forskellige adresser.
Se afsnit og ambulatorier på vores forskellige lokaliteter:
Aalborg, Syd
Aalborg, Nord
Thisted
Farsø
Hobro
Se komplet liste
Her finder du en række informationer som er relevante for forskellige grupper af sundhedsfaglige.
Som Region Nordjyllands største hospital har Aalborg Universitetshospital en central rolle i det samarbejdende nordjyske sundhedsvæsen. Vi leverer høj faglig kvalitet, og vores patienter er da også blandt de mest tilfredse i landet. Med det høje fagligt niveau, varetagelse af præ- og postgraduat uddannelse samt forskning i international klasse er vi en attraktiv arbejdsplads og samarbejdspartner.
På Aalborg Universitetshospital er forskning en del af vores hverdag og noget, som er tæt forbundet med det kliniske arbejde. Vores aktive og inspirerende forskningsmiljøer skaber hver dag ny og opsigtsvækkende viden. Viden som kan gøre en forskel på hospitalsafdelinger verden over.
Steno Diabetes Center Nordjylland tilbyder i samarbejde med Gynækologisk/Obstetrisk Afdeling på Aalborg Universitetshospital et supplerende behandlingstilbud til gravide med forudgående diabetes.
Kvinder med prægestationel diabetes er i høj risiko for at udvikle en række komplikationer under graviditeten og der er samtidig øget risiko for misdannelser hos fosteret. Der er desuden risiko for at fosteret udvikler HGA (heavy for gestationel age), og at fødslen derfor må sættes i gang tidligt (før uge 38) og/eller at barnet bliver født med for høj fødselsvægt med øget risiko for fødselsskader.
Evidensen på området viser, at kvinder med prægestational diabetes, som opnår og opretholder målene for glykæmisk kontrol og vægtøgning under graviditeten opnår næsten lige så gode graviditets outcomes som raske kvinder. En målrettet indsats både før og under graviditeten er vigtig for at opnå dette.
På kort sigt er formålet med initiativet at opnå højere patienttilfredshed blandt gravide med diabetes og at en større andel af gravide med diabetes opnår mål for HBA1C under graviditeten. På langt sigt ønsker man at opnå færre komplikationer og et bedre graviditets outcome dvs. reducere andelen af HGA-børn (heavy for gestationel age) dvs. flere kvinder med diabetes føder børn med normal vægt/størrelse og reducere andelen af præmature igangsættelser/forløsning dvs. før uge 38.
Optimeret kontrol og behandling under graviditeten for kvinder med insulinbehandlet gestationel diabetes ved endokrinolog i form af 1-3 konsultationer under graviditeten
Individuelt diætistforløb i graviditeten
Oplæring i blodsukkermåling ved bioanalytiker umiddelbart efter diagnose
Mulighed for hjemmemonitorering (CTG, blodtryk og vægt) til kvinder som vurderes at have gavn af dette f.eks. pga. geografisk afstand til fødestedet.
Gå tilbage
Kvinder som har diabetes (type 1 eller type 2), når de bliver gravide (prægestationel diabetes)
Hører du ikke til Aalborg Universitetshospital og ønsker du at benytte tilbuddet, kan du blive henvist via egen læge.
Diabetesbehandling
Klinisk forskning
Digital Sundhed & Diabetes
Kompetenceudvikling
Tværsektoriel samarbejde
Om SDCN
Brugerråd
Nyheder
Videokanal
Kontakt os
Supplerende behandlingstilbud
Book et videobesøg
Deltag i forskningsforsøg
Kontakt Diabetes Hotline
Videnscenter for Diabetes
Følg os på LinkedIn og hold dig opdateret om diabetesbehandlig, klinisk forskning, digitale indsatser, kurser og temamøder i Region Nordjylland samt andre aktiviteter fra Steno Diabetes Center Nordjylland.
Gå til LinkedIn
Find os på www.sdcn.dk