Du er blevet henvist til Apopleksi-dagafsnittet for at blive udredt for en forbigående blodprop i hjernen, oftest forkortet TIA (transistorisk iskæmisk attak).
TIA skyldes ofte en lille blodprop, som opløses efter kort tid, så blodet igen flyder frit. Det er vigtigt, at vi finder årsagen til TIA, så vi kan iværksætte den forebyggende behandling og mindske risikoen for, at der opstår nye blodpropper.
Hvis du oplever symptomer såsom føleforstyrrelser, nedsat kraft i den ene side af kroppen, hængende mundvig og/eller talebesvær i løbet af dagen, så kontakt plejepersonalet.
Flere undersøgelser i løbet af dagen
Dit udredningsforløb består af en række undersøgelser, som foregår forskellige steder på hospitalet. Du er tilknyttet en kontaktsygeplejerske, som koordinerer forløbet. Dine pårørende er velkomne hele dagen.
Ventetid
Vi kan desværre ikke forhindre, at der kan opstå ventetid i løbet af dagen. Det skyldes, at vores læger også tager imod patienter, der skal behandles akut, og derfor kan planlagte behandlinger blive udskudt. Sæt derfor hele dagen af til at være i dagafsnittet. Du må gerne forlade afsnittet, hvis blot du giver os besked og medbringer din mobil.
Mad og drikke
Du må frit tage drikkevarer fra madvognen midt på gangen. Brug håndsprit, inden du forsyner dig. Du får udleveret en madkupon, så du kan hente frokost i caféen i Medicinerhuset, 2. sal.
Undersøgelsesprogram
I det følgende kan du se, hvilke undersøgelser du skal have lavet, og hvor du skal møde til undersøgelserne.
Samtale med kontaktsygeplejerske
Indledningsvis har du en samtale med din kontaktsygeplejerske om din sygehistorie. Derudover måles der blodtryk og temperatur. Du skal udfylde et informationsark, blandt andet om livsstilsfaktorer (rygning, alkohol, motion og vægt) og medicin, så vi kan tage højde for dette i vores behandling af dig.
Blodprøve og hjertekardiogram (EKG)
Blodprøverne viser blandt andet dit kolesteroltal og dit blodsukker. EKG viser hjertets rytme.
Begge undersøgelser foregår i Blodprøvetagningen, Medicinerhuset, 2. etage (stueplan), Vest. Du skal henvende dig i skranken og melde din ankomst.
Skanning af hjernen
MR-skanning af hjernen er en del af udredningen for forbigående blodpropper. I enkelte tilfælde vil der blive lavet en CT-skanning i stedet for en MR-skanning, for eksempel hvis du har en pacemaker.
Skanning foregår i Røntgenafdelingen, Højhuset, 1. etage. Når du ankommer til Røntgenafdelingen, skal du henvende dig ved skranken og melde din ankomst.
Ultralydsskanning af halskar
Ultralydsskanningen af dit halskar kan vise, om du har åreforkalkning og forsnævringer af karrene. Undersøgelsen foregår i dagsafsnittet.
Neurologisk undersøgelse
Lægen undersøger dig og snakker med dig om de symptomer, du har eller har haft. Undersøgelsen foregår i dagsafsnittet.
Du skal blot tage plads og vente i fællesarealet, så kommer vi og henter dig.
Afslutning på dagen
Lægen vil give dig svar på undersøgelserne og fortælle om den behandlingsplan, der er lagt for dig.
Inden du bliver udskrevet, skal du have en afsluttende samtale med din kontaktsygeplejerske, som også giver dit et udskrivelsesark. Her vi der også være mulighed for at tale om en indsats for livsstilsfaktorer og henvisning til vores forebyggelsesambulatorium (Sund Info).
Hvis der opstår spørgsmål
Opstår der spørgsmål i løbet af dagen, eller har du brug for at kontakte sygeplejersken, kan du ringe på tlf. 97 66 28 47.
Din kontaktsygeplejerske hedder:
___________________________________________
Når du kommer hjem
Bestil tid til kontrol hos egen læge
Når du kommer hjem, skal du kontakte din egen læge for at aftale en kontrol af den behandling, som vi iværksætter.
Kontakt og mere viden
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.