Vejledning om konsistens af mad og drikke, når du har synkebesvær
Til: ________________________ og pårørende.
Sid så oprejst som muligt, når du skal spise eller drikke. Sid gerne ved et bord.
Hvis du vil sidde i sengen, kan vi hjælpe dig med at sidde godt i sengen med hævet hovedgærde og sænket fodende.
For at undgå at du får mad og drikke i den gale hals, anbefaler vi, at du følger nedenstående (markeret med X).
Normal kost (umodificeret)
Blød konsistens: Fx kogte grøntsager, sovs, dampet fisk, hakkede kødretter, suppe med kød- og melboller, pasta, blødt pålæg, fx æg, torskerogn og sild.
Gratin-konsistens: Fx kartoffelmos, timbale, grød med let struktur og gelérugbrød.
Cremet konsistens: Fx øllebrød uden klumper, havregrød, yoghurt uden frugtstykker, frugtgrød uden klumper, fromage, is, chokolademousse, bananmos, kartoffelmos, sovs, legerede supper.
Andet:________________________________
______________________________________
______________________________________
______________________________________
______________________________________
Normal drikkekonsistens (umodificeret): Normale, tyndtflydende drikkevarer uden tilsætning af fortykningsmiddel.
Let fortykket drikkekonsistens: 1 måleskefuld Nestlé Resource ThickenUp Clear til 150 ml væske.
Moderat fortykket drikkekonsistens: 2 måleskefulde Nestlé Resource ThickenUp Clear til 100 ml. væske.
Meget fortykket drikkekonsistens: 3 måleskefulde Nestlé Resource ThickenUp Clear til 100 ml. væske.