Inspiration til dig
OMELET MED KIKÆRTER, TOMAT OG LØGPLANTEBASERET |
|||||||||
N Æ R I N G S I N D H O L D | |||||||||
PR. 100 G | PR. PORTION (150 G) | ||||||||
ENERGI FEDT KULHYDRAT PROTEIN |
103 KCAL 2,4 G 14,2 G 6,1 G |
|
ENERGI FEDT KULHYDRAT PROTEIN |
155 KCAL 3,6 G 21,3 G 9,2 G |
|||||
INGREDIENSERTil ca. 1 omelet
1 dl kikærtemel ¼ tsk. salt (gerne sort salt (kala namak), da det giver en ægge-lignede smag) ¼ tsk. natron ¼ tsk. hvidløgspulver ¼ tsk. spidskommen ½ spsk. fintblendede hørfrø 1¼ dl vand Olivenolie til stegning Salt og peber 1 tomat i tynde skiver ½ løg i tynde skiver Persille til drys |
FREMGANGSMÅDE1. Bland alle tørre ingredienser. 2. Tilsæt vand. 3. Pisk det grundigt og lad det hvile i 15 min. 4. Varm olie på en pande ved middel varme. 5. Placér tomat og løg på panden og hæld dejen på. 6. Steg i ca. 10 min. 7. Omeletten er færdig, når den ikke længere klistrer på toppen og virker fast. 8. Fold og servér m. finthakket persille.
Opskriften er udviklet af forhenværende Ledende klinisk diætist på Aalborg Universitetshospital, Tina Beermann. I dag er Tina selvstændig diætist. Besøg hende her: greensoul.dk.
|
||||||||