Inspiration til dig
KNOLDSELLERISUPPEPLANTEBASERET |
|||||||||
N Æ R I N G S I N D H O L D | |||||||||
PR. 100 G | PR. PORTION (185 G) | ||||||||
ENERGI FEDT KULHYDRAT PROTEIN |
182 KCAL 11,3 G 10,6 G 8,4 G |
|
ENERGI FEDT KULHYDRAT PROTEIN |
337 KCAL 21 G 19,1 G 15,5 G |
|||||
INGREDIENSERTil ca. 4 portioner
Suppe 16 g løg 27 g rapsolie 1,6 fed hvidløg 2½ enebær 3,2 tsk. tørret timian 52 g flækærter 432 g vand 80 g Oatly 13% Salt Peber Citron 12,8 g grøntsagsbouillon 0,8 tsk. spidskommen 32 g Plant Mate Granulate 16 g Smørbar Blok
Ristede kikærter 27 g rapsolie
|
FREMGANGSMÅDESuppe 1.Skræl knoldselleri og skær det i mindre stykker. 2. Pil løg og hak det groft. 3. Rist løg og knoldselleri i olie. 4. Tilsæt hvidløg og knust enebær. 5. Tilsæt timian (halvdelen), flækærter og vand — kog uden låg, til flækærterne er helt møre (40-45 min). 6. Tilsæt Oatly og lad det koge i 10-15 min., så suppen tykner lidt. 7. Blend suppen til den er helt glat. 8. Smag til med salt, peber, citron og grøntsagsbouillion. 9. Tilsæt spidskommen og den resterende timian. 10. Tilsæt Plant Mate Granulat, og lad suppen koge i yderligere 10-15 min. 11. Tilsæt Smørbar Blok, og justér konsistensen med vand.
Ristede kikærter 1.Dryp kikærter af i et stykke papir. 2. Rist kikærter i olien.
Servér suppen med de ristede kikærter og evt. lidt brøndkarse på toppen.
Opskriften er udviklet af studerende på 6. semester Fødevarer og Ledelse (Prof. Bachelor i Ernæring og Sundhed) i 6 ugers caseforløb hos Kulinarium.
|
||||||||