International pris for forskning i tidlig hjertemassage

Læge, ph.d. Kristian Hay Kragholm fra Kardiologisk Afdeling har modtaget en pris for sin forskning i tidlig hjertemassage af det amerikanske selskab for genoplivning.

Kristian Hay Kragholm fra Kardiologisk Afdeling er for nylig hjemvendt fra en hjertekonference i Anaheim, Californien. Med sig hjem kunne han bringe en prestigefyldt forskningspris som anerkendelse for sin forskning i tidlig hjertemassage.

Forskningsstudiet viser, at tidlig hjertemassage og brug af hjertestarter, før ambulancen når frem, ikke kun ser ud til at øge chancen for, at patienten overlever, men også at patienter i større grad overlever uden hjerneskade eller kommer på plejehjem. Studiet blev publiceret i New England Journal of Medicine i maj 2017 og hedder: ”Bystander Efforts and 1-year Outcomes in Out-of-Hospital Cardiac Arrest”.

Prisen er givet af det amerikanske selskab for genoplivning, 3CPR, som hører under den amerikanske hjerteforening, AHA (American Heart Association) og hedder helt præcist AHA 3CPR Max Harry Weil Award. Den tildeles yngre forskere på baggrund af en betydningsfuld publiceret artikel inden for det seneste år og for at tilskynde forskeren til at fortsætte arbejdet inden for biomedicinsk forskning, særligt hjertestops- og anden akut medicinsk forskning. Den blev første gang uddelt i 2012.

Det var en kæmpe ære for Kristian Hay Kragholm, da han vandt prisen for sin forskning i tidlig hjertemassage på den amerikanske American Heart Association konference. (Foto: Privat)

Mere om prisen

Prisen er opkaldt efter læge og ph.d., Max Harry Weil, der anses som ”faderen af akut medicinsk behandling” og en pioner inden for 3CPR forskning. 3CPR er en organisation under den amerikanske hjerteforening, AHA, og er den amerikanske pendant til den europæiske genoplivningsforening, ERC (European Resuscitation Resuscitation). Prisen er trods dens korte levetid den mest prestigefyldte af alle priser under AHA 3CPR.

 

Opdateret