DC-konvertering af forkammerflimren og forkammerflagren
-
-
Forberedelser til behandlingen
Når du ankommer til afdelingen, bliver du modtaget og vist til rette af plejepersonalet. Vi skriver journal, du får taget blodprøver, taget EKG (hjertekardiogram) samt målt din temperatur. Vi lægger en lille plastikslange (venflon) i din ene håndryg, som vi giver dig bedøvelse igennem. Har du pacemaker, skal den testes og/eller indstilles efter DC-konverteringen.
Behandlingen
DC-konverteringen foregår på en enestue. Der vil være en læge og en sygeplejerske fra afdelingen til stede samt en læge og en sygeplejerske fra narkoseafdelingen.
Vi sætter en elektrode på din brystkasse og en på ryggen. Herefter bliver du kortvarigt lagt i fuld narkose, og når du sover, får du et kontrolleret stød over hjertet gennem elektroderne.
Hele forløbet varer cirka ½ time. Når du vågner af narkosen, er der en sygeplejerske hos dig, som kontrollerer dit blodtryk og din puls.
-
Du må spise og drikke, når du er helt vågen igen.
Du får taget et nyt EKG.
Du skal blive på afsnittet i 2 timer, hvor vi observerer din hjerterytme.
Inden du bliver udskrevet, tager vi stilling til fortsat blodfortyndende behandling samt øvrig medicin.
-
Fortsæt den blodfortyndende behandling
Det er vigtigt, at du tager den blodfortyndende medicin, som du plejer, da der ellers er risiko for blodprop ved behandlingen med stød over hjertet. Det er meget vigtigt, at du følger de retningslinjer, som du tidligere har fået af lægen.
Hvis du er i behandling med Maravan® eller Marcoumar®, er det meget vigtigt, at din INR-værdi ligger mellem 2 og 3. Det er også vigtigt, at INR-værdien har været stabil i mindst 3 uger op til indlæggelsen – baseret på de ugentlige målinger. Derfor er de ugentlige målinger vigtige. Er din INR-værdi ikke stabil op til indlæggelsen, skal du eller din læge kontakte Dagafsnit S1 på tlf. 97 66 47 57 i tidsrummet 8.00-14.00.
Mød fastende til aftalen
Du skal faste inden bedøvelsen, så din mavesæk er helt tom. Det er vigtigt, så der ikke opstår risiko for, at mad i mavesækken kan løbe tilbage gennem spiserøret og ned i lungerne. Møder du ikke fastende, kan vi være nødt til at aflyse din aftale. Du skal derfor følge disse retningslinjer:
- Du må ikke spise fra 6 timer inden undersøgelsen eller behandlingen. Du må heller ikke drikke mælkeprodukter eller spise pastiller, bolsjer og tyggegummi.
- Du må gerne drikke klare væsker indtil 2 timer før. Det kan fx være vand, saftevand eller te og kaffe uden mælk.
Tag din sædvanlige morgenmedicin
Du skal tage din vanlige morgenmedicin, dog ikke Digoxin® og vanddrivende tabletter samt eventuel medicin mod sukkersyge.
Forbered dig på, at der kan være ventetid
Du skal være opmærksom på, at der kan forekomme ventetid før konverteringen, da tidspunktet for den er afhængig af assistance fra narkoseafdelingen.
-
Brug eventuelt fugtighedscreme
Rødmer huden under stødelektroderne, kan du lindre denne rødme med lidt fugtighedscreme.
Kør først bil efter 1 døgn
Du må ikke selv køre bil det første døgn efter konverteringen.
-