Veloverstået Forskningens Døgn

Der var brede smil over hele linjen, da hospitalet i lørdags var ramme for årets Forskningens Døgn. Her præsenterede hospitalets forskere nemlig deres arbejde gennem sjove og lærerige aktiviteter og foredrag.

 

Med mere end 1000 gæster der lagde vejen forbi, var Forskningens Døgn på Aalborg UH igen i år en bragende succes, hvor børn og deres forældre og bedsteforældre kunne møde forskere fra mange forskellige afdelinger og faggrupper og få en smagsprøve på alt det, der foregår på et universitetshospital.

– Vores formål med at deltage i Forskningens Døgn er først og fremmest at give børn og deres forældre et indblik i, hvordan forskning spiller en vigtig rolle på et universitetshospital, og at den slags slet ikke behøver at være kedeligt. Det synes vi, vi har indfriet med arrangementet i lørdags, og jeg er meget taknemmelig for alle de forskere og øvrige medarbejdere, som stillede op på dagen, og var med til at give gæsterne en god oplevelse, siger forskningschef Søren Pihlkjær Hjortshøj.  

I et opslag på Instagram kogte én af gæsterne, Christina Kjær Vanggaard, dagens oplevelse ned til denne fine bouillon-terning:

- Forskningens Døgn er et både børne- og forældregodkendt arrangement. Vi har testet hørelse, syn, farveblindhed, dybdeopfattelse, følesans, motorik og reaktionsevne. Vi har set vores blodårer, nyrer og lever, målt børne-BMI, hørt vores hjerte og lunger, talt med hospitalsklovne, rørt ved knogler, givet førstehjælp og meget mere. Fantastiske timer, der bare røg afsted.

De mindste børn benyttede også lejligheden til at tage deres bamse en tur forbi Bamsehospitalet. Her stod de frivillige bamselæger klar til at konsultere næbbede plysparakitter og halte tøjtigere. Et som altid populært tilbud, der fik Akutmodtagelsen i spidsbelastningen til at ligne billetkøen til en Nickelback-koncert.

Planlægningsgruppen vil gerne takke de mange gæster, som valgte at kigge forbi, men også de mange medarbejdere, som stillede op og viste deres arbejde frem, og som var med til at gøre det til en sjov og lærerig dag i forskningens tegn.

 

Fotos: Line Bloch Klostergaard, Kommunikation

 

Opdateret