Ny innovationschef på Aalborg Universitetshospital

Pr. 1. oktober tiltræder Eskild Holm Nielsen som ny innovationschef på Aalborg Universitetshospital samt leder af Idéklinikken, Region Nordjylland. 
Eskild Holm Nielsen kommer fra en stilling som dekan ved Det Tekniske Fakultet for IT og Design på Aalborg Universitet. Han er uddannet civilingeniør og har i mange år arbejdet med miljø og innovation. I mere end 10 år har han været leder på Aalborg Universitet – bl.a. som leder af AAU Innovation, og de seneste 7 år som dekan.

- Innovationsområdet er et hjertebarn for mig, og jo mere jeg beskæftiger mig med området, jo mere spændende synes jeg, det er. Jeg ser Aalborg Universitetshospital som en attraktiv arbejdsplads med en markant vision for innovation og kommercialisering, og muligheden for at fokusere min indsats i dette område gør stillingen som innovationschef til et drømmejob for mig, siger Eskild Holm Nielsen.

Ud over at varetage stillingen som innovationschef skal Eskild Holm Nielsen være leder af Idéklinikken, der er Region Nordjyllands innovationsenhed, som yder støtte til forsker- og medarbejderdreven innovation.

- Jeg vil i samarbejde med Idéklinikkens medarbejdere, hospitalsledelsen og regionens medarbejdere i Regional Udvikling dyrke og udbrede en innovationskultur, der vil understøtte regionens udvikling. For mig er det vigtigt at bygge videre på Idéklinikkens flotte resultater og skabe nye gennem et intensiveret samarbejde med hospitalets forskere. Endvidere vil jeg bidrage til understøttelsen af samarbejdet mellem Aalborg Universitetshospital og Aalborg Universitet, siger Eskild Holm Nielsen. 

Forskningschef på Aalborg Universitetshospital, Søren Pihlkjær Hjortshøj, er glad for at kunne byde Eskild Holm Nielsen velkommen:

- Eskild Holm Nielsen medbringer stor ledelseserfaring og indsigt fra Aalborg Universitet. Vi er på Aalborg Universitetshospital inde i en spændende faglig og innovativ udvikling, som Eskild kan bidrage markant til med sit stærke nationale og internationale netværk, sin indsigt i universitære forhold og en stor erfaring i innovation og kommercialisering. 

Eskild Holm Nielsen afløser Kjeld Lisby, som går på pension, men som i en periode vil sikre vidensoverdragelse. 

- Jeg vil gerne takke Kjeld Lisby for sin mangeårige indsats i at opbygge det stærke brand, som Idéklinikken har inden for forskningsinnovation. Kjeld har været en central figur inden for nordjysk sundhedsinnovation, så derfor er det glædeligt, at Kjelds viden bliver overdraget på en god måde – til gavn for Idéklinikken og hele Region Nordjylland, siger Søren Pihlkjær Hjortshøj.

Opdateret