Kirurg vinder ”Den Gyldne YODA”

Sundhed, Sygehuse og Psykiatri

Overlæge fra Aalborg Universitetshospital modtager uddannelsespris for sit store arbejde med at forbedre uddannelsesvilkårene for yngre ortopædkirurger.

Foto: Line Bloch Klostergaard, Kommunikation, Aalborg UH

Uddannelsesansvarlig overlæge Thomas Jakobsen fra Ortopædkirurgien på Aalborg UH modtager uddannelsesprisen Den Gyldne YODA, som uddeles af Yngre Danske Ortopædkirurger på Dansk Ortopædisk Selskabs årskongres.

I begrundelsen for at tildele Thomas Jakobsen står blandt andet:
”Thomas Jakobsen har som uddannelsesansvarlig overlæge på Aalborg Universitetshospital gjort sig bemærket ved at have hævet uddannelsestilbuddet markant, hvilket har resulteret i en afdeling med et godt ry blandt de yngre læger”.

En holdindsats

Selv er Thomas Jakobsen meget beæret over at have fået prisen, ikke mindst fordi at det er hans kolleger, der har indstillet ham til prisen.

- Men gode uddannelsesforhold er noget, man sikrer som et hold. Sammen med resten af vores uddannelsesteam har jeg arbejdet målrettet på at sikre, at alle læger hører til i en sektor, og at uddannelse er noget, der italesættes i dagligdagen, og som der afsættes tid til.
I begrundelsen står:
- Det er meget positivt, at prismodtageren har formået at prioritere uddannelse trods de evige produktionskrav, samt med få virkemidler at kunne sætte rammerne for uddannelsen.

Godt for rekruttering

Thomas Jakobsen glæder sig personligt over prisen, men endnu mere på afdelingens og hospitalets vegne.

- Det er syvende gang, at prisen uddeles. De afdelinger, som tidligere har modtaget prisen, har alle oplevet en øget rekruttering af yngre læger efterfølgende, og det skal vi også bruge prisen til. Vi skal have alle vakante stillinger fyldt op med gode velkvalificerede læger, så vi kan behandle de patienter, der har behov, og så vi samtidig sikrer, at der er masser af tid til uddannelse til alle.

Prisen består af et diplom og en vandrepokal.

Der var mere hæder til Aalborg UH på årskongressen. Hoveduddannelseslæge Anders El-Galaly vandt nemlig foredragskonkurrencen ”YODA Best Paper” for sin præsentation af “Increased risk of revision in total knee arthroplasties following high tibial osteotomy is explained by patient demographics”, der er udført sammen med overlægerne Poul Torben Nielsen, Steen Lund Jensen og Andreas Kappel.

Opdateret